Beyaz et üretimindeki krize Vali Balkanlıoğlu el attı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kanatlı hayvan üreticileri ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Valilik makamında düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Balkanlıoğlu, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından beyaz et üreticileri ile büyük entegre firmaları arasında bazen ihtilaflara konu olan sorunlarda çözüm olabileceği mülahazasıyla birlik oluşturulabileceği yönünde yönetmenlik yayınlandığını kaydetti.

Üretici sistemiyle çalışan bir düzen olduğunu, entegre tesislerin civciv ve yemi üreticilere verdiğini, belli bir yetişme sürecinden sonra geri aldığını aktaran Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Firma, maliyetin üzerinde para vererek bunların ayakta kalmasını sağlıyor. Tabi sektörde dönem dönem sorunlar yaşanıyor. Şimdi bu işi yaparken de her üreticiyle ayrı ayrı sözleşme imzalıyorlar. Sözleşme şartları zaman içerinde gözden de geçirilebilir, sektör birbirini yaşatıyor. Yani üreticiler yaşayacak ki büyük firmalar da yaşasın, büyük firmalar bulunacak ki, yaşayacak ki bu üreticiler de ayakta kalsın, yaşasın. Oluşabilecek ihtilaflarda ve diğer sektörün sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunmak üzere toplandık. Firma ile üreticilerle istişareleri sürdürme konusunda mutabakata varıldı ama varılacak sonuçta sözleşmeyi de İnşallah üreticilerle bizzat imzalayacaklar, istişareler bizzat sürecektir."

Toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir de yer aldı.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]