''Beni 10-15 kere dövdü ama babam bana inanmadı''

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'ın, Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde terlikle öğrencisini döven Kuran Kursu hocası Şükrü Y. hakkında başlattığı soruşturmada, şiddet gören 12 yaşındaki A.P.'nin psikolog gözetiminde ifadesi alındı.

2015 yılında Çaybaşı Yeniköy'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Hz. Musab Erkek Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimine başladığını belirten A.P., hafızlık hocası Şükrü Y.'nin kendisini 10 -15 kez dövdüğünü ileri sürdü. Dayak yüzünden kursu bırakmak zorunda kaldığını belirten A.P. ifadesinde şunları söyledi:

"Kuran Kursu'nda hafızlık hocalığı yapan Şükrü hoca, tam olarak hatırlayamadığım değişik tarihlerde dersleri veremediğim için terlik ve bazen de tokat ile vücudumun değişik yerlerine vurmak suretiyle beni 10-15 kere dövdü. Bu dayak olayını sınıftaki hatırlamadığım 8-10 öğrenci de gördü. Sınıfta bulunan diğer arkadaşlarım da Şükrü hocadan defalarca dayak yedi. Ben bu dayak olaylarını babama anlattım. Babam bana olayları abarttığımı düşünerek inanmadı. 2016 yılı Ağustos ayı sonlarında eğitim görmüş olduğum Kuran Kursu'nda hafızlık hocam dersimi veremediğim için beni elinde bulunan terlikle vücudumun değişik yerlerine vurarak dövdü. Şükrü hoca beni döverken aynı sınıfta bulunan arkadaşım, benim rızamla dayak olayını kendisine ait cep telefonu ile kayda aldı. Benim bunu yapmanın sebebi dayak olayını kayda alarak, babama izleterek olayı tam olarak bilmesini istememdi. Daha sonra dayak olayını hafta sonu eve gittim ve görüntüleri babama izlettim. Babam daha sonra Kuran Kursu'ndan beni aldı. Bu dayak olayından sonra benim vücudumda darp izleri oluşuyordu." dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]