"Başkanlık Sistemiyle Daha Güçlü Bir Türkiye"

Muhtarlar günü kapsamında düzenlenen programa katılan Başkan Toçoğlu, başkanlık sistemi vurgusunu yineleyerek, “Mesele ülkenin önünün açılması ve medeniyet yarışında açığın kapatılmasıdır. Başkanlık bunun için gereklidir. Ani karar verecek yeni bir sistemle yola devam etmemiz gerekiyor” dedi. Toçoğlu ayrıca muhtarlara asfalt sezonunun tüm yıla yayılacağını ve hava şartlarına göre çalışmaların aralıksız süreceğini de duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında düzenlenen programda şehir genelinde görevli muhtarlar ile bir araya geldi. Reisoğlu Tesislerinde gerçekleşen buluşmada Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve muhtarlar geniş katılımla yer aldı.

Büyükşehir Muhtarların Yanında

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada söz alan Erdal Erdem, “Türkiye genelinde muhtarların ödeneklerinin artmasında Sakaryalı muhtarların ve Federasyon olarak bizim ciddi çalışmalarımız oldu. Bu bakımdan tüm muhtarlarımızı azim ve kararlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Şunu da belirtmemiz gerekir ki; Zeki Başkanımız her daim Muhtarlar Federasyonu olarak bizlerin sorunlarını dinleyip muhtarlara destek olmuştur. Kent Park’ta bize çok güzel bir yer tahsis etti. SEMOS programı ve programların kullanılacağı bilgisayar ve yazıcılar da yine Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun destekleriyle şehir genelindeki tüm muhtarlarımıza ulaştırıldı” diye konuştu.

Asıl Mağduriyet Yok Olmaktır

Programın devamında söz alarak 15 Temmuz kanlı darbe girişimine değinen Başkan Toçoğlu, “12 Eylül’den sonra 650 binden fazla kişi gözaltına alınmış, 23 bin 667 derneğin faaliyeti durdurulmuş, sadece İstanbul’da 300 gazeteci tutuklanmıştır. Bu rakamlar bir darbe başarılı olduğunda neler olabileceğini göstermesi açısından son derece önemlidir. Eğer bu hainler başarılı olsaydı, şuan akıbetimizin ne olacağı meçhuldü. Asıl mağduriyet ölmektir, yaralanmaktır, yok edilmektir. Memleket elden gidiyordu. Asıl mağduriyet buradadır. Bu bakımdan ben bir kez daha 15 Temmuz’daki darbeye karşı duruşunuzdan dolayı tüm muhtarlarımı tebrik ediyor, ayakta alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.

Darbeden Çok Etkilendik

Toçoğlu, “Belediye olarak darbe girişiminden çok etkilendik. Araçlarımız kışlaların önünde 60 gün nöbet tuttular. En verimli olacağımız Temmuz Ağustos aylarında ekiplerimizi çalıştıramadık. Şuanda planladığımız programın 2 ay gerisinde olmamıza rağmen, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu yıl 700 bin ton asfalt atmayı hedeflemiştik. Şuan 450 bin ton seviyesindeyiz. Önümüzdeki haftalarda ekiplerimizi ikiye bölüp işleri yetiştirmeye çalışacağız. Havalar müsait oldukça geri kaldığımız programı inşallah tamamlayacağız” dedi.

Başkanlık İçin Çalışacağız

Konuşmasının sonunda Sakarya olarak başkanlık sistemi için çalışacaklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Cumhurbaşkanımızın yetki konusunda bir sıkıntısı yok. Mevzu yetki meselesi değil, bunu çok iyi görmemiz lazım. Biz medeniyet yarışında biraz geri kaldık. Aradaki farkı kapatmamız için artık yürümek yetmez, koşmamız gerekiyor. Önümüzdeki engelleri bir an önce aşmamız lazım. Mesele ülkenin önünün açılması ve medeniyet yarışında açığın kapatılmasıdır. Başkanlık bunun için gereklidir.

Ani karar verecek yeni bir sistemle yola devam etmemiz gerekiyor. Bu bakımdan başkanlık sistemi ülkemiz açısından elzem bir konudur” ifadelerini kullandı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]