Başkan Toçoğlu'na Fair Play madalyası

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Kervanı üyelerini ağırlayan Başkan Toçoğlu, “Spor müsabakaları, Dünya’da tüm ulusları barışçıl bir ortamda bir araya getirerek, tatlı bir rekabet ortamı oluşmasına vesile oluyor. Spor ile birlikte aynı spor dalında yarışan uluslar o mücadeleyi verirken ortak dili konuşuyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu üyelerini makamında ağırladı. Buluşmaya Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı ve Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Dünya Şampiyonu Eski Milli Güreşçi Ahmet Ayık ve komisyon üyeleri katıldı. Komisyon, Fair Play Kervanı oluşumu ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve Sakarya Üniversitesi’ndeki programları ile ilgili olarak Başkan Toçoğlu’na bilgi verdi. Komisyon ziyarette Başkan Toçoğlu’na anı şildi ile Fair Play hizmet madalyası takdim etti.

Fair Play bir yaşam biçimi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Türkiye’nin Dünya’da olimpiyat konusunda tanınan tek kuruluşu olduğunu söyleyen Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, “1908’de kurulan kurumumuz devletten talimat almadan seçimleri yapılan bir kuruluş. Fair Play denilen kavram dünyada 1984’te başladı. Biz bu kavramı özellikle ileride spor hocası olacaklara anlatıyoruz ki onlar çocuklara en güzel şekilde bunu aşılasınlar. Bunun için bir kervan kurduk. 34 şehirde üniversitelerde bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Fair Play bir yaşam biçimi. Sakarya Üniversitesi’nde de Dünya’da sadece Türkiye’ye mahsus olan Fair Play Karikatür Sergisi’ni açıyoruz. Çocuklara dergi ve kitap hediyelerimiz de olacak. Fair play bizim kültürümüzde var. Ama son yüzyıllarda hırpalandı. Biz bunu geri kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kıymetli çalışmalar


Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Çok kıymetli çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz. Spor hayatın olmazsa olmazlarındandır. Spor müsabakaları Dünya’da tüm ulusları barışçıl bir ortamda bir araya getirerek, tatlı bir rekabet ortamı oluşmasına vesile oluyor. Spor ile birlikte aynı spor dalında yarışan uluslar ortak dili konuşuyor. Bu etkinlikler gerçekleştirilirken oyunu kurallarına göre oynamak, saygılı olmak, centilmen olmak büyük önem arz ediyor. Spor kavganın, şiddetin yakışmadığı bir faaliyet. İnsanlar keyif almak, mutlu olmak, heyecan yaşamak, zinde kalmak için spor yapıyorlar. Bunları tesis etmek için fair playe uygun davranmak çok önemli. Sizlerde bu noktada bizim toplumumuzun da temel taşlarından birisi olan fair play ruhunu yeniden tesis etmeye çalışıyorsunuz. Sizleri çalışmalarınız için kutluyor, Sakarya’ya hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]