Başkan Toçoğlu, "İki başlılık ortadan kalkacak"

Adapazarı İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği 47. Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “Tarihimizde ilk defa ayaklarımızdaki prangalardan kurtulacağımız ve rahatlıkla çok seri karar verebileceğimiz bir süreci İnşallah başarıyla sonuçlandıracağız” dedi. AK Parti Milletvekili Uncuoğlu, “Bu değişiklik AK Parti veya Recep Tayyip Erdoğan için değil, milletimizin yarınları içindir” derken; Milletvekili Üstün ise; “Bu bir rejim değişikliği değil, hükümet sistemi değişikliğidir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği 47. Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, mahalle başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Adapazarı ilçe teşkilatı hazır

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, “2007 yılında yapılan referandumda milletimiz kendi oylarıyla Cumhurbaşkanını seçme kararı vermişti. O dönemden kalan bazı eksik işlemleri şimdiki referandumda inşallah tamamlayacağız. Hem Cumhurbaşkanımızı hem de meclisimizi kendi irademizle seçme fırsatını bulduk. Biz de işaret fişeğini bu akşam ateşleyip, Adapazarı’nın hazır olduğunu, istiklaliyle, istikbaliyle, istikrarıyla evetin birer temsilcisi olduğunu buradan haykırıyoruz. AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı olarak bu dönemde de çok çalışacak ve çalmadık kapı bırakmayacağız” dedi.

"Elimizdekileri kaybetmemek için uyanık olmalıyız"

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Bulunmuş olduğumuz coğrafya çok değerli, çok kıymetli ve çok stratejik bir yer. Burada gözlerimizi, yumarsak elimizdekileri de kaybederiz” dedi. Başkan Dişli, muhalefet parti liderinin 1998 yılında verdiği bir demeçten örnek vererek, “Bir muhalefet partimizin genel başkanı, genel müdürlük yaptığı dönemde, ülkede koalisyonlarla bu işlerin gitmediğini ve mutlaka Başkanlık sisteminin getirilmesi gerektiğini savunurken bugün, buna gerek olmadığını söylüyor. Aradan geçen zamanda ne değişti. Önümüzde ülke için kritik bir süreç var. Bu süreçte uyanık olmalıyız” dedi.

"Seri kararlar verebileceğiz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Çok önemli bir sürecin daha içerisine giriyoruz. Belki tarihimizde ilk defa ayaklarımızdaki prangalardan kurtulacağımız ve rahatlıkla çok seri karar verebileceğimiz bir süreci inşallah başarıyla sonuçlandıracağız. Bu fırsat bir daha milletimiz için önümüze gelmeyebilir. Dolayısıyla bu işin ciddiyeti içerisinde beraber çalışmalı ve sonuca varmalıyız. Referandum sürecine iyi odaklanmamız gerek” dedi.

"İki başlılık ortadan kalkacak"

Başkan Toçoğlu, “Bu bir yetki meselesi değil. Bugün bizim ülkemizin seçilmişlerinde olan yetkiler belki dünyanın hiçbir yerinde yok. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, Cumhurbaşkanımız ertesi gün hükümeti kuracak. Seçilen meclis ise ülkeyi yönetecek yasaları yapmakla meşgul olacak. Koalisyonlarla uğraşmayacağız. Basit bir şekilde hükümet sistemi değişecek. İki başlılık ortadan kalkacak. Bu durumla geçmişte çok sık karşılaştık. İnşallah referandumda başarılı bir sonuç elde ederek, iki başlılığa son vermiş olacağız” diye konuştu.

"Doğru bildiğimizi anlatalım"


Başkan Toçoğlu, “Tabi en önemli görevlerimizden bir tanesi de işimizi ciddi tutmaktır. 25 Şubat’ta yapılacak programdan sonra sahaya ineceğiz. Tüm teşkilatlarımızla birlikte gece gündüz çalışmalıyız. Belediye Başkanlarımızla koordineli bir şekilde desteklerimizi sürdüreceğiz. Şu önümüzdeki süreci çok fazla çalışarak, çok fazla insanla görüşerek tamamlayalım. Doğru bildiğimizi anlatalım. Sakarya’dan ziyade Türkiye ortalamasına katkı vermemiz gerek. Gayretlerimizi daha da artırarak inşallah işin sonucunu getireceğiz. Allah memleketimiz ve milletimiz için en güzel olan neyse onu bizlere nasip etsin” ifadelerini kullandı.

"Tarihi bir süreç"


AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Tarihi bir süreçteyiz. Türkiye’nin kaderini değiştirecek, çok büyük bir adım atabilmeyi Allah bu iktidara nasip etti. İnşallah muvaffakiyetle sonuçlanır, inşallah sandıkta güçlü bir evetle Türkiye bir daha o eski hastalıklarına geri dönmez. Türkiye bir daha çift başlılık yaşamayacak. Koalisyonlar ortadan kalkacak. Bu değişiklik AK Parti veya Recep Tayyip Erdoğan için değil, milletimizin yarınları içindir” ifadelerini kullandı.

"Söz de karar da milletimizin"


AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Şu anda yaptığımız bir anayasa değişikliği bir hükümet sistemi değişikliğidir. Rejim değişikliği diyerek, vatandaşlarımızı etkilemeye çalışıyorlar. Rejimimizin adı Cumhuriyet. Biz bunun kararını 1923’te vermişiz. Anayasa değişikliğini içeren referandum için meclisimiz ve milletvekili arkadaşlarımız görevini yaptı. Şimdi söz de karar da milletimizin. Türkiye genelinde bu referandumdan çok rahat evet çıkacağı kanaatindeyim. Hamdolsun Sakarya’dan hiçbir endişemiz yok. Bu bir fırsat bu fırsatı sonuna kadar değerlendireceğiz” diye konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]