Başkan Toçoğlu; "307 Milyonluk yatırım tamamlanacak"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir genelinde devam eden içmesuyu ve altyapı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


Başkan Toçoğlu, “Tüm ilçelerimizi sağlam altyapı sorunsuz içmesuyu ile buluşturma konusunda önemli projeleri hayata geçiyoruz. İçmesuyu, yağmursuyu, atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon hattı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu anlamda 2016 yılının da proje yılı olabileceğini rahatlıkla ifade edebiliriz” diye konuştu.
İçmesuyu ve altyapı alanında şuanda 16 ilçenin tamamında 65 proje yürüttüklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, ‘’Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah maliyeti 307 milyon lira olan tüm bu projelerimizi kısa sürede tamamlayacağız. Her zaman ifade ediyoruz; bizim önceliğimiz yol ve sudur. Bu doğrultudaki çalışmalarımızın sonlanmasıyla Sakarya uzun yıllar altyapı ve içmesuyunda sorun yaşamayacak. Yatırımlarımız şimdiden şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynakları oluşturduklarına da dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Pamukova Eskiyayla bölgesinde inşa ettiğimiz Akçay Barajı’nda çalışmalarımız devam ediyor. Sapanca Gölü’ne alternatif oluşturacak Akçay Baraj projemizin maliyeti 100 milyon liradır. Akçay Barajıyla Sapanca Gölü’nden 40 Milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Ayrıca baraj üzerinde 3 yeni hidroelektrik santrali inşa edeceğiz. Kuzey bölgesinin içmesuyunu garanti altına alacağımız Çamdağı Baraj projemizde de hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.


Hedeflerinin 16 ilçenin tamamına sağlam altyapı kazandırmak olduğunu da belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Kocaali bölgesinde kanalizasyon hattı inşa çalışmalarımız devam ediyor. Şu kesin ki; tüm ilçelerimiz sağlam altyapı ile buluşacak. Şehrimizin doğal güzelliklerini korunması konusunda da önemli yatırımları hayata geçiyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Karasu ve Kocaali’de inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesislerinde artık sona yakınız. Geyve ve Pamukova’ya hizmet sunacak Geyve Atıksu Arıtma Tesisi’nde de çalışmalarda son aşamaya gelindi. Bu projelerin tamamlanmasıyla Karadeniz ve Sakarya Nehri’ne hiçbir şekilde atıksu karışmayacak” dedi.


Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerin içmesuyunu garanti altına aldıklarını ifade ederek, ‘’Kaynarca’ya bağlı 41 mahallemize daha Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içmesuyunu ulaştıracağız. Bölgede inşa edeceğimiz 45 kilometrelik içmesuyu hattı ve 6 içmesuyu deposu ile 41 mahallemizde zaman zaman yaşanan bulanıklık ve su yetersizliğine son vermiş olacağız. Ayrıca Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 5,2 milyonluk yatırımızla kuzey bölgesinin içmesuyuna garanti getireceğiz. Taraklı ilçemiz için de çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. Ayrıca Akyazı’da kanalizasyon ve içmesuyu hattı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]