Başkan Kabacan, "Marketlerde denetim yapılmıyor"

Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, ramazan ayındaki pazar fiyatları ve marketlerdeki sebze, meyve satışları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayına girdikten sonra pazar fiyatlarının mevsimsel şartlara göre gayet normal seyrettiğini söyleyen Kabacan, “ Aşırı yağışlardan dolayı mevcut mamul’ün yarısı hasat duruma düştü. Buna rağmen pazardaki sebze ve meyve fiyatları gayet normal düzeylerde. Eylül ayına kadar ise fiyatlarda bir zam gözükmüyor. “ dedi.

"Marketler kurallara uygun satış yapmıyor"

Pazar fiyatlarındaki açıklamalarının ardından şehirde açılan büyük marketlerin satış kurallarına uygun hareket etmedikleri ifade ederek, “Pazarcı esnafımız sabahın erken saatlerinde Sebze ve Meyve halinden pazara götürmek üzere taze ürünleri alır. Ardından kalan vasat ürünleri ise marketler alarak sanki birinci kalite ürünmüş gibi pazardakilerden daha pahalıya tüketime sunar. Ayrıca yönetmelik gereği sebze ve meyvelerin market içerisinde soğutucu dolaplarda tazeliğini korur vaziyette olması gerekiyor. Ama marketlerin sebze ve meyve reyonları kapı önlerine kurulmuş durumda. Orada olan toz, toprak egzoz dumanı tamamen meyve ve sebzeler ile teneffüs ediyor. Sonra sağlıklı ürün sattıklarını iddia ediyorlar.” Dedi.

“İddia ediyorum, denetlendi desinler bu işi bırakırım”

Konuyla ilgili yetkililere seslenen Başkan Muzaffer Kabacan, konuşmasına şöyle devam etti; “Marketler sebze ve meyve satışı yönetmeliğine uymuyor. Ve ben buradan iddia ediyorum. Marketlerin hiçbiri denetlenmiyor. Denetleniyor olsa bu meyve ve sebze reyonları usule aykırı şekilde satışa sunulamazdı. Eğer ki biri gelip şu marketi denetlediler desin ben bu işi bırakırım”.  

“Belediye pazara gerekli önemi vermiyor”


Pazarlara Belediyenin gerekli önemi vermediği söyleyen Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, kendi imkanları ile pazarda güvenliği sağlandıklarından bahsederek,“Pazarlara belediyemiz gerekli önemi vermiyor. Pazarda bulunması gereken zabıta ekipleri neredeyse yok denecek kadar az. Biz kendi imkânlarımızla güvenliği sağlamaya çalışıyoruz. Pazarların özelleşmesinden sonra meyve ve sebze pazarlarında tek bir kapkaç olayı duymadık. Zabıta ekiplerinin sorumluluğu altındaki pazarlarda ise neredeyse her gün kapkaç olayı duyuyoruz. Biz oda olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]