Başkan Alişan'dan "kontak kapatırız" açıklamasına tepki

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, halk otobüsü şoförlerinin "kontak kapatırız" açıklamalarına tepki gösterdi.

SESOB Başkanı Hasan Alişan halk otobüsü şoförleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan zam gerilimi sonrası bir toplantı düzenledi. SESOB'ta düzenlenen toplantıya oda başkanları, durak başkanları ve çok sayıda şoför katıldı.

"Kimseye b planı uygulattırmayalım"

Oda olarak en çok uğraştıkları durumun ulaşım konusu olduğunu söyleyen Hasan Alişan, "Gecemizi gündüzümüze katarak oda başkanlarımızla birlikte şoför arkadaşlarımız için çalışmalar yapıyoruz. S plakası için arkadaşlarımızla birlikte mücadele ettik. Ve sonunda şoförlerimize en yararlı bir şekilde bu uygulamayı yürürlüğe koydurduk. Arkadaşlar da teşekkür etti ama bize değil Büyükşehir'e. Biz şoför arkadaşlarımız için mücadele ederken bazı arkadaşlarımız bireysel olarak hareket ediyor. Hiçbir devlet kurumuyla tehdit ederek konuşamazsınız. Verilen dilekçedeki kararların hepsinin arkasındayız. Eksiği var fazlası yok. Ama haklıyken haksız duruma düşüyoruz. İdareden bir talebiniz varsa bunu güzellikle halledebilirsiniz. İsyan ederek, racon keserek hiçbir yere varamayız. Kontak kapatırız dersen, o da gider kendi belediye otobüslerini devreye koyar. Kimseye b planını uygulattırmayalım. Eğer bir isteğiniz varsa gelin birlikte gidelim eğer haklı olduğunuz halde hakkınız verilmiyorsa en öne ben geçerim" şeklinde konuştu.

65 yaş üstü uygulaması

65 yaş üstü uygulaması hakkında konuşan Alişan, "Bu 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması ile ilgili kararı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aldı. Bakanlar, vatandaşlara şirin gözükecekler ya, biraz üç beş tane oy devşirecekler ya, böyle alındı bu karar. Belediyelerin anca buna uyma hakkı vardır. Biz bu uygulama için çok itiraz ettik. O dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sakaryalı olduğu için derdimizi anlatmaya çalıştık. Ve aylık az olmasına rağmen 750 lira para verdiler. Daha sonra müteşekkir olduk" dedi.

"Kafasını kopartırız"


Otobüslerde kart okuyucu sistemi olan "vadilatör" aletini takmayan şoförlere sert tepki gösteren Başkan Alişan, "Eğer bütün şoför arkadaşlarımız "vadilatör" denilen aleti takılıyorsa, bir başkası takmıyorsa hele hele bir ilçemiz, bir beldemiz hiç takmadı, racon kesiyor. Kafasını kopartırız. Buna müsaade etmem" diye konuştu.

Yapılan toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İşte Başkan Alişan'ın açıklamaları:

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]