Başkan Akdardağan'dan hadisli cevap

Son günlerde kendisinin itibarsızlaştırılarak, küçük düşürülmek istendiğini söyleyerek tepki gösteren Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan açıklama yaptı.

Açıklama metni şöyle;

“Hakkımda gündeme getirilen söylenti ve haberlere konu olan iddialara cevap hakkımı kullanmak istiyorum. Bu benim en doğal ve yasal hakkımdır. Gerekli hassasiyet için şimdiden teşekkür ederim.

Bilindiği gibi SESOB Başkanlar Kurulu toplantısında Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı ile yaşadığım tartışma doğrudur. Bu tartışma esnaflarımız adına yapılmış ve haksız rekabetin önlenmesi adına gerginlik yaşatmıştır.  Bu gelişmeler yaşanırken, ortadaki yanlışlıklar ve gördüğüm lüzum üzerine 23 Mayıs 2016 tarihinde istifa ettiğimi tüm kamuoyuna duyurmuş ve resmi olarak SESOB’a iletmiş bulunmaktayım. SESOB Yönetimi de gerekeni yapmış ve istifamı kabul etmiştir.

Söz konusu olan 6 yıllık huzur hakkı dediğimiz, (oturum ücretleri, harcırah v.s.) yasaların bize verdiği hakkın tarafıma verilmesini ben istemedim.  Görev süresi içerisinde tahakkuk eden alacaklarımın Birlik Başkan'ı tarafından şahsıma resmi yazı ile istenmesi gerektiği tarafıma bildirilmiştir. Bende hemen gerekeni yaptım ve avukatımız aracılığıyla huzur haklarımızın alınması için müracaatımızı yaptık. Hakların tarafımıza ödenmesini bekliyoruz. Kal dı ki ortada hukuka, kanun ve yönetmenliğe uygun olmayan bir durumda yoktur.

Durum böyle iken, küçük düşürücü bir şekilde el altından haberi basına vermek küçük hesaplar olduğu gibi sığ düşüncedir. Burada şahsıma tamamen karalama kampanyası başlatılmış bulunmakla birlikte, rencide edici tavırlar her geçen gün artmakta, internet medyası kullanılarak küçük düşürülme girişimleri yapılmaktadır. Ayrıca tüm oda başkanlarına kurum ve şahsımın alacaklarının bulunduğu bilgiler kağıda dökülmüş bir vaziyette fotokopi ile çoğaltılarak dağıtılmaktadır. Bu ne şaşkınlıktır? Bu durumdan kime ne? Yasal olmayan ne var?

Beni küçük düşürmek ve kamuoyu nezdinde bunu para için yaptığımı düşünmelerine sevk etmek için düzenlenmiş bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Bu haberler ve söylentiler tamamen adımı karalamak ve beni kamuoyunda itibarsızlaştırarak küçük düşürmek adınadır. Ne olursa olsun, ben doğru bildiğimi söylemeye, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim. Benim paraya, pula ve makama ihtiyacım olmadığını Sakaryalı olan herkes bilir. Sakarya'da herkes birbirini gayet iyi tanır ve herkes birbirini bilir. Temsil ettiğimiz esnafım adına, ahiliğin kültürü gereği Mevla’mdan sabır dileyerek işime bakacağım ve şu hadisi şerifle sözümü bitireceğim.

"KİM YALAN SÖZÜ (YALAN, GIYBET, DEDİKODU GİBİ GÜNAH SÖZLERİ)VE ONUNLA AMELİ TERKETMESSE (BİLSİN Kİ) ONUN YİYİP İÇMESİNİ BIRAKMASINA ALLAH'IN İHTİYACI YOKTUR. (Buhârî, Savm 8, Edeb 51; Ebû Dâvud, Savm 25, h. no: 2326; Tirmizî, Savm 16)
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]