Barodan çevreci etkinlik

Sakarya Barosu Bıçkıdere’de orman ve su katliamı ve Geyve’de ki taş ocağı tahribatına dikkat çekmek için 22 Temmuz Bıçkıdere Köyü Mesire alanında bir etkinlik düzenliyor.

NE OLMUŞTU?

2015 yılında köylüler Bıçkıdere’de “doğa katliamı” yaşandığını öne sürerek, “bakır madeni sondajı, su fabrikası ve termal otelin inşaatı için ormanların katledilmesine tepki göstermişlerdi. İlerleyen süreçte Bıçkıdere'liler konuyu yargıya taşımış ve Sakarya Barosu da Çevre, Kent ve İmar Hukuk Komisyonu vasıtası ile süreci hukuki boyutuyla yakinen takip etmişti.

Geçtiğimiz yıl Geyve’de ise, yapılması planlanan çimento fabrikası için ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) toplantısı yapmak üzere bölgeye gelen yetkililere halk ve sivil toplum örgütleri geçit vermemiş ve yine Sakarya Barosu çimento fabrikası karşıtı bu eyleme destek vermişti.

ŞÖLEN HAVASINDA

Sürece dikkat çekmek isteyen Sakarya Barosu Çevre, Kent ve İmar Hukuku Komisyonunun “Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz. Gelecek nesillere yaşanabilir, sağlıklı bir doğa bırakabilmek umuduyla” mesajı ile paylaştığı etkinlikte, aileler ve özellikle çocuklar için tiyatro, müzik, pandomim ve yoga gibi aktiviteler yer alacak.

Sakarya Barosu Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu tarafından yapılan açıklamada 22 temmuz cumartesi günü saat 12:00-17:00 arası Akyazı Bıçkıdere Köyü mesire alanında düzenlenecek etkinliğe tüm Sakaryalı halkımızın davetli olduğu belirtildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]