Baro Başkanı Kazan'dan belediyenin açıklamasına cevap

Sakarya Barosu Başkanı Av Zafer Kazan, Erenler’de yüksek kanser riski taşıdığı için tepki çeken Çocuk Parkı hakkında kendisine yanıt veren Erenler Belediyesi'ne sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Kamuoyunda “ölüm parkı” olarak görülen Erenler Trafik Parkı ve Çocuk Parkı için tekrar uyarıda bulunan Kazan, sosyal medya hesabından Erenler Belediyesi'ne “Onları ben değil, bilim insanları söylüyor. Bilimle inatlaşılmaz, gelin bu konunun polemiğini değil, gereğini yapın, çocukların sağlığını inatlaşmaya kurban etmeyin”diye seslendi.

İşte Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’ın, Erenler Belediyesine verdiği o yanıt:

“Park üzerinden Erenler Belediyesini karalıyormuşum. Ben bir belediyeyi neden karalayayım ki? Yüksek gerilim hattının altına inşa edilen bir parkın çocuklar için çok ciddi tehlikeler taşıdığı iddiasının gerçek olup olmadığının tespiti için mahkemeye başvurduk ve mahkeme de iki üniversitenin verdiği rapor ile bu durumu tespit etti.

“Ben değil, bilim insanları söylüyor”

Verilen bilimsel raporlar buraya, değil park yapmak, insan girişinin dahi engellenmesi gerektiğini söylüyor... Ben söylemiyorum Sakarya Üniversitesi Elekt. Müh. ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde alanının uzmanı bilim insanları söylüyor.

“Ne büyük talihsizlik”


Doğrusu çok şaşırdım. Zira kimse çocuklarımızı göz göre tehlikeye atmaz diye düşünüyordum. Çocuklarımız için gösterdiğimiz ve yetkililerden beklediğimiz duyarlılık "çocukları istismar ediyorlar" cevabı ile karşılandı. Ne büyük talihsizlik. Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sakarya Barosu ve Sakarya Adliyesindeki Mahkemeler el ele vermiş çocukları istismar ederek, Erenler Belediyesini yıpratmak istiyorlar öylemi? Gerçekten hayret verici bir bakış.

“Artık söz İdare Mahkemesi'nde”

Neyse. Anladığım kadarıyla iyi niyetli beklentimiz ve 'çocuklarımızın sağlığı tehlikeye atılmasın bilimsel raporların gereği yapılsın' çağrımız karşılık görmeyecek. O halde artık söz İdare Mahkemesinde. Tekrar ediyorum bu konu kim haklı, kim haksız konusu değil, polemik konusu olamayacak kadar bilimsel bir konu. Söz konusu olan insan sağlığı, çocuklarımızın sağlığı. Bilimle inatlaşılmaz, gelin bu konunun polemiğini değil, gereğini yapın, çocukların sağlığını inatlaşmaya kurban etmeyin”

Erenler Belediyesi'nden Baro Başkanı Kazan'a tepki

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]