Balıklar karaya vurdu! Sebebi ise...

Kocaeli-Sakarya kıyılarında binlerce hamsi ve istavritler karaya vurdu.

Sahile gelen vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, ilk önce balıkların zehirlenerek ölmüş olabileceğini düşündü. Balıkların hala canlı olduğunu, sahilin sığ kısımlarında yüzdükleri görülünce balıkların şoka girdikleri anlaşıldı. Kar suyunun denize inmesiyle balıkların şoka girdiği anlaşılınca sahile akın edenler balıkları toplamaya başladı. 1987 yılında da aynı olayın yaşandığını belirten vatandaşlar, kar suyunun denize inmesiyle balığın vurgun yediğini söyledi.

Vatandaşlardan biri “Dün akşam haberimiz oldu. Bu sabah geldik ve toplayıp götürüyoruz. Bunda zehirleme diye bir şey yok. Bu kar suyu balığın kulağına değince dışarı fırlar. Kar yağarsa böyle oluyor. Belki 20 kilo topladım. Konu komşuya, gelemeyenlere vereceğiz, kendimiz yiyeceğiz” diye konuştu.

Başka bir vatandaş ise ''4 kilo kadar topladık. İsraf olmasın, vatandaşlar yesin dağıtacağım eşe dosta, kendimiz de yiyeceğiz. Bu buz Karadeniz’e karışıyor o karışım denizi şokluyor, bir anda buz şok yapıyor, şok etkisi istavriti öldürüyor. Her sene olmuyor ama bu sene çok soğuk yaptı ki bu hale geldi"  dedi.

Başka bir vatandaş da “Dün akşamdan beri topluyoruz. Karadeniz’in bereketi. Dün akşam daha çoktu ama biraz azalmış. Çuvallarla topluyorlar. Aşağı yukarı 30 senedir böyle bir şey olmadı. Benim küçüklüğümde oluyordu. Toplarken bazen ayağımıza su giriyor ama o kadar olacak. Pazarda 15 TL burada bedava. Balık alamayan herkes buraya gelsin toplayabildiği kadar toplasın” şeklinde konuştu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]