Bakan yardımcısı Çelik Geyve'de hayır pilavına katıldı

Hafta sonunu Geyve ilçesinde geçiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik beraberinde Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ile Aydınlar Köyü Hayır etkinliğine katılarak pilav kazanına kepçe salladı.
 
Geyve ilçesi Aydınlar Köyünde hayır pilavı cemiyeti düzenlendi.
Geyve köylerinin kültürlerinin adeta birer simgesi olarak günümüze kadar gelen pilav etkinliklerine yoğun ilgi her geçen seneler daha da artıyor. Aydınlar köyünde yapılan 2016 yılının ilk hayır pilavına katılım yoğun oldu.
Yoğun çalışma temposu ile etkinlik ve ziyaretleri bir arada götüren Geyve Belediye Başkanı Murat KAYA katıldığı düğün etkinliklerinden sonra hıdrellez pilavına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Ak parti teşkilatı ile katıldı. Bölge Köyleri ile
 Geyve ve Taraklı İlçesinden de çok sayıda misafir katıldı. Aydınlar Köyü Hayır Pilavı Kur’an-ı Kerim ile okutulan mevlüt ile manevi anlamda hayırlara vesile olurken, pilavın ardından yöre gençlerinin centilmence tuttukları ata sporumuzun olmazsa olmazlarından güreşler bir hayli zevkli ve çekişmeli geçti. 
Pilava katılan misafirler uzun zamandır görmedikleri, dostları ile kaynaşarak, yayla havasında sohbet etmenin keyfini yaşadı.Geleneklerimizin devam ettirilmesi açısından yaptıkları hayır pilavı etkinliğinden dolayı onure olduklarını ifade eden Muhtar Şaban Tetik; Birlik-beraberliğimizi
 yaşamak, gelenek ve kültürümüze sahip çıkabilmek adına yaptığımız etkinliğe katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]