Bakan İslam Kentsel Dönüşüm törenine katıldı

Sakarya’nın Erenler ilçesinde 666 dönümü içeren Türkiye’nin en büyük alandaki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etap temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti iktidarında yapılanları anlatarak, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Erenler Belediyesi tarafından başlatılan, 666 dönümü içeren alanla Türkiye’nin en büyük alandaki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 280 konut ve 2 ticaret merkezi yapılacak ilk etabın temel atma töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini yapıyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “İnşallah 31 Aralık 2015’te 280 konutta vatandaşlarımız oturuyor olacak. Bunun yanında olağanüstü bir şey olmazsa Mayıs sonu veya Haziran başında 1071 konutun ihalesine çıkacağız. Toplamda 4000 konut ve işyerleri ile Kentsel Dönüşüm Projemizi 3,5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Törende AK Parti iktidarı sırasında yapılanları anlatan Bakan İslam, “Vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağladık. Yerel yönetimlerimiz ve TOKİ işbirliği ile toplu konutta devrimler gerçekleştirdik. 81 ilimizde 634 bin 187 yeni konut yaptık. Kentsel dönüşüme teşvik uyguladık. Kira yardımı, proje giderleri, yıkım giderleri için 1 Milyar 138 Milyon TL kaynak aktardık. Hedefimiz 2023 yılında 6 buçuk milyon konutun dönüşümünü tamamlamak. Biz bunları yaptık. Bunlar 13 yıllık iktidarımız boyunca AK Parti hükümetlerinin çeşitli alanlarda meydana getirdiği yeniliklerin çok kısa bir özetinin özeti” dedi.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Erenler ilçesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni sırasında patlatılan konfeti ve sis bombası nedeniyle zor anlar yaşadı. Bakan İslam elleriyle yüzünü kapatarak kürsüden indi.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 666 dönümlük alanda yapılacak 80 konut ve 2 ticaret merkezinin temel atma törenine  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'da katıldı. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptığı konuşmada Türkiye'de kentsel dönüşüme ilk imza atan belediye olduklarının altını çizerek proje hakkında bilgiler verdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun konuşması sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam proje kapsamında dönüşüm bölgesine büyük bir cami inşa edileceğinin müjdesini verirken, "İnşallah caminin parasını bulacağım. Sayın başkanım biraz önce onu artık benim başıma borç haline getirdi. Külliyeyi tabiki biz yapacağız. Onun altındaki külliyeler tabiki bakanlığımızın olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kentsel dönüşümün ilk etabı için butona basıp projenin temelini attı. Temel atma töreni sırasında konfetilerin patlaması ve sis bombası nedeniyle protokolun bulunduğu yeri dumanlar kapladı. Sahnede bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam sisten etkilenince önce eliyle sisleri dağıtmak istedi. Ardından da iki eliyle yüzünü kapatarak sisten korunmak istesede başarılı olamayınca hemen sahneden indi. 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]