Bakan Ayşenur İslam Mersin'de protesto edildi

Mersin\'in Tarsus ilçesinde hunharca bir cinayet sonrası hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan\'ın baba evine taziye ziyareti için gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam çıkışta protesto edildi. Yaşanan arbede sonrası Bakan İslam korumalar tarafından makam aracına bindirilerek uzaklaştırıldı. Bakan İslam, açıklamaları sırasında kadınların sürekli protesto gösterisinde bulunmasını normal karşıladığını, bu kadar büyük bir olayın arkasından bu tür infiallerin olacağını kaydetti. 

Hunharca cinayete kurban giden Özgecan Aslan\'ın merkez Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi\'ndeki baba evi taziye ziyareti ile gelenlerle dolup taşıyor. Acılı baba Mehmet Aslan ve anne Songül Aslan evin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da Aslan ailesinin evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Basın mensuplarına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası Bakan İslam gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Bu üzüntünün ifade edilebilecek bir üzüntü olmadığını ifade eden Bakan İslam, "Bir ailenin başına gelebilecek en büyük felaketi yaşıyor Songül Hanım ve Mehmet Bey. Allah sabır versin ama burada bizim üzerimize düşen büyük görevler var. Biz bu konuları tekrar yeniden tartışmak durumundayız. Toplum olarak tartışalım. Burada gösteri yapan arkadaşlarımızı da anlıyorum." şeklinde konuştu.

\'CEZASININ İDAM OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM\'

Bir gazetecinin idam cezalarının tartışıldığını söylemesi üzerine Bakan İslam, "Böyle bir şey çok konuşuluyor. Tartışmalar bu doğrultudaysa tartışmayız diyebilecek bir durumda değiliz. Bir bakan olarak değil ama bir anne, bir kadın olarak şahsa karşı işlenen suçların cezasının idam olabileceğini düşünüyorum. Bunun tartışılabileceğini düşünüyorum. Bunu gündemimize alabiliriz. Şu anda da insan canına kıymanın, tecavüzün cezaları had cezalarıdır Türk Ceza Kanununda. Ağırlaştırılmış müebbettir. İnfaz dolayısıyla indirimi de yoktur. En ağır bir şekilde bu cezalara çarptırılıyor bu kimseler. Bu cezaları çekerler." ifadelerini kullandı.

İslam daha önceki "Kadınlarımıza, kızlarımıza çığlık atmayı öğretmeliyiz" sözünün yankı bulduğu ve eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı: "Burada eleştirilecek bir şey yok. Çocuklara çığlık atmayı öğretmek kendini savunmasız bırakmamak için çocuğa zarar verecek kimselere karşı bir dizi tedbirin son halkasıdır. Ben o toplantılarda bunlardan sadece bir tanesini söylemiştim. Çocukların ben tehlike altındayım, diyebilmek için bağırabilmeyi bilmeleri lazım. Çünkü biz çocuklarımıza \'dur evladım\',\' sus evladım\', \'sesini çıkarma evladım\' diye yetiştiriyoruz. Böyle olmaması gerekiyor. Aslında şu anda söylenenleri söylemiştim."

Bakan İslam konuşurken sürekli kadınların slogan atarak protesto etmesini nasıl karşıladığının sorulması üzerine "Normal karşılıyorum. Bu kadar büyük bir olayın arkasından elbette bu tür infialler olur." dedi.

Bakan İslam, açıklamasının ardından makam aracına yöneldiği sırada kadınlar ve taziye evinde bulunanlar yuh çekerek protesto gösterisinde bulundu. Bakan İslam, korumalar arasında güçlükle makam aracına bindi. Bakan İslam\'ın makam aracı kalabalığın arasından ayrıldığı sırada ayağından yaralanan bir kişi yere yığıldı. Yaralı gencin ayağının üzerinden araç geçtiği iddia edildi. Yaralı şahsın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]