Baba-oğul, sanatseverleri o konserde buluşturdu

Sakarya Gazeteciler Birliği'nin (SGB), TRT sanatçısı Baba Akif Özüşen ile oğlu Bahadır Özüşen’i buluşturduğu Türk Sanat Müziği Konseri sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Adapazarı Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. TRT Sanat Müziği’nin usta yorumcusu Akif Özüşen ile oğlu Bahadır Özüşen'in önce birbirlerinden ayrı, sonrasında ise birlikte verdikleri müzik ziyafeti izleyenleri coşturdu. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SGB Başkanı Zeki Aydıntepe ile Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Müjdat Çetin, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İbrahim Aktürk ile birlikte birçok Sakaryalı müziksever baba oğlu zevkle izledi.

Sakaryalı Sanatçı Serap Kılıç Tanış yönetimindeki Hicaz Faslı ile start alan konserde, söz alan SGB Başkanı Zeki Aydıntepe, "Sakaryalı sanatseverleri, baba oğul, Akif Özüşen ve Bahadır Özüşen gibi TRT'nin değerli sanatçıları ile buluşturarak güzel bir gece geçirmelerini istedik. Gösterilen ilgiye teşekkür ederim. Böyle programların devamının inşallah birlikte getireceğiz” dedi. Sakaryalı Sanatçı Akif Yener’in, Sakaryaspor'un 50. Kuruluş Yıldönümü için yazıp bestelediği, "Bu Kalp Seninle Sakaryaspor" adlı eserini seslendirmesinin ardından sahneye gelen Türk Sanat Müziği’nin Prensi kabul edilen oğul Bahadır Özüşen, Türk Sanat Müziği’nden derlediği eserleri icra ederken, sempatik hareketleri ve konuklarla kurduğu diyaloglarla büyük beğeni topladı.

Bahadır Özüşen’in, coşkulu alkışlar içinde sahneye davet ettiği Baba Özüşen, "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" eseri ile konukların huzuruna çıkarken büyük bir sevgi seli ile karşılandı. Akif Özüşen'i seven bir gurubun, "Sakarya'ya hoş geldin eniştemiz" yazılı pankartıyla sevgi gösterisinde bulundu. Usta yorumcu Akif Özüşen, yaşadığı İzmir’den sonra yakın bir süre önce eşinin memleketi olan Sakarya'ya yerleşmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "Sakarya her şeyiyle çok güzel bir şehir. Sakaryalılar çok mert ve sıcakkanlı insanlar. Sanata değer veren Sakaryalılar'ın ilgisinden çok memnun kaldım. Bundan sonra siz Sakaryalı sanatsever dostlarımızla her zaman birlikte olacağız. Sakarya Gazeteciler Birliği yönetimine, Büyükşehir belediyesi ile katkı veren diğer belediye ve kurumlarımıza, programımıza katılan Sakarya Valimiz’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız’a ve tüm sanatsever konuklarımıza teşekkürlerimi arz ederim" diye konuştu.

Program Akif Özüşen’in oğlu Bahadır Özüşen'i büyük alkışlar arasında sahneye davet etmesinin ardından ise baba oğul birlikte birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Baba oğulun düeti, tüm salonun büyük beğenisini toplayarak ayakta alkışlandı. Program sonunda Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SGB Başkanı Zeki Aydıntepe baba-oğul Özüşen'e birer çiçek takdim ederken, Sakarya halkına yaşattıkları bu güzel gece için teşekkür etti. Başkan Zeki Toçoğlu, sanatçı Akif Özüşen'i tebrik ederek, Sakarya yerleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Artık büyük üstadımız Akif Özüşen'in peşini bırakmıyoruz, Sakarya sanatseverlere buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Saz heyetini, TRT Ankara Radyosu'nun sazları Keman Ahmet Çağlaroğlu, Klarnet Salih Çağlar, Kanun Cemil Atikoğlu, Klavye Salih Özüşen, Ud Ferdi Koç, Ritim Saz Hakan Özmutlu, Keman Serap Kılıç Tanış oluşturdu. Mini Hicaz Faslı’nda; Serap Kılıç Tanış yönetiminde; Ahmet Melek Pettahoğlu, Mete Erzam, Nusret Yazıcıoğlu, Nermin Narman, İnci Arslan, Melek Kaya ve Şule Özüşen yer aldı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]