Ayrıcalıklı hizmet sunumu konusunda protokol imzalandı

Sakarya Ticaret Borsası ile TÜRKKEP STB Üyelerine ayrıcalıklı hizmet sunumu konusunda protokol imzaladı.

Protokol’de Sakarya Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete ve TÜRKKEP İç Anadolu Bölge Müdürü Zehra KUŞ hazır bulundu.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete protokolle ilgili şu açıklamada bulundu. 28036 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve Elektronik Tebligat (e-Tebligat) ile ilgili yasal düzenlemeler uyarınca; tebligatların elektronik ortamda gönderilebilmesi için KEP adresine ihtiyaç duyulduğundan, yetkili kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcısı (KEPHS) kurumlardan KEP adresleri alınması gerekmektedir.

Ayrıca, 2014 brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler, 01/01/2016 tarihinden itibaren; 2014’ü müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler ise ilgili hesap dönemine ilişkin gelir/kurumlar vergisi beyannamesinin verileceği tarihi takip eden hesap döneminin başından itibaren elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasına geçmek zorundadır.

Sakarya Ticaret Borsası olarak, konu hakkında yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde; kayıtlı elektronik posta (KEP), e-tebligat, e-imza, e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-saklama hizmetlerini tüm Türkiye’de tek elden verebilen ülkemizin ilk ve tek kurumu TÜRKKEP Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş. ile 07.07.2015 tarihi itibarıyla işbirliği sağladık. İmzalamış olduğumuz protokole göre; üyelerimiz TÜRKKEP’in KEP, e-İmza, e-Fatura, e-Defter, e-Saklama, KİYS, FİYS, e-Mutabakat gibi ürün ve hizmetlerinden %10 indirimli olarak yararlanabileceklerdir dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]