"Avukatlarımız, avukatlık yasasını bilmiyor"

1-7 Nisan Avukatlar Haftası dolayısıyla Sakarya Barosu tarafından düzenlenen etkinliklerden biri olan ‘Avukatlık Disiplin Hukuku’ konulu seminer Sakarya Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan TBB Disiplin Kurulu üyesi Av. Dr. İlter Yılmaz bütün yasaların şerhi yasası olduğunu ancak avukatlık yasasının şerhi yasası olmadığını söyledi.

Sakarya Barosu Konferans Salonu’nda Sakarya Barosu avukatlarından TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Erdoğan Saruhanoğlu ve Kocaeli Barosu avukatlarından aynı zamanda TBB Disiplin Kurulu üyesi Av. Dr. İlter Yılmaz tarafından Avukatlık Disiplin Hukuku konulu bir seminer verildi.

Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu’nun oturum başkanlığında yapılan seminerde avukatlık hukukundan bahsedildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Hacıeyüpoğlu, “Böylesine mesleklerinde başarılı ve deneyimli iki meslektaşımızı Sakarya Barosu olarak ağırlamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Bizim için çok önemli olan ve başka yerlerde dinleme fırsatı bulamayacağımız bir bilgilendirme semineri olacak. Katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

"Meslektaşlarımız avukatlık yasasını bilmiyor"

Seminerde ilk konuşmayı ise Av. Dr. İlter Yılmaz yaptı. Yılmaz kendisinin, eşinin ve tek çocuğunun da avukat olduğunu belirterek, “Biz ailece avukatlık mesleği ile bütünleşmiş bir aileyiz. Eskiden 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanırdı. Birkaç senedir bir haftaya yayılan bir kutlama yapılıyor. Bugün 1 Nisan. Şaka ve esprinin bolca olduğu bir gün ancak ben bu tip seminerlerde ne yazık ki iyi şeylerden bahsedemiyorum. Bizim mesleğimiz çok zor bir meslek başka hiçbir mesleğe benzemiyor. Dolayısıyla bu mesleğe daha fazla sarılmalı ve ona sahip çıkmalıyız. 4 sene önceki dosyalarla şimdiki dosyalar arasında çok büyük farklar var. Bizim meslektaşlarımızın en büyük eksiği kendilerini ilgilendiren Avukatlık yasasını bilmemeleri. Çok basit bir dille ve kısa bir şekilde yazılmış olan Avukatlık yasasını baro başkanı olduktan sonra öğrenen meslektaşlarımızı tanıyorum. Hepimiz hukuk fakültesi mezunuyum. Her yasanın bir şerhi yasası var. Ama bizim yok. Bizim yasamızı kim yazdı biliyor musunuz? İzmirli genç bir hakim. Bir de Avukatlık Hukuku diye bir kitap var. Bunların dışında meslekle ilgili hiçbir çalışma yok” dedi.

TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Erdoğan Saruhanoğlu da seminere katılan avukat ve stajyer avukatlara meslekle ilgili detaylı bilgiler verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]