Avrupa'nın en genç bakanı, Sakarya'ya geldi

Makedonya Adalet Bakanı Valdet Xhaferi beraberindeki heyet ile birlikte Erenler Belediyesini Ziyaret etti. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün makamında ağırladığı Bakan ve heyeti Sakarya’dan memnuniyetle ayrıldı.

Erenler Belediyesi ziyaretinde konuşan Avrupa’nın en genç Bakanı Xhaferi “Geçtiğimiz hafta Makedonya’da tanıştığım Sayın Muhammet Kıratlı Başkanın daveti üzerine Sakarya’ya gelmekten büyük onur ve mutluluk duydum. Bizleri burada en iyi şekilde ağırlayan Sayın Kıratlı ve Saygıdeğer Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Erenler Belediyesi ziyaretinde konuşan Makedon Adalet Bakanı “ Sakarya’ya ilk kez geliyorum görüyorum ki burada çok iş var. Erenler bölgesi de özellikle son derece gelişmiş bir kent olduğunu gördüm. Buranın belediyesi çok güzel belli ki baya çalışmalar yapılmış. Ve sanıyorum ki bu güzel işlerde başkanın parmağı var. Kendisine başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Türkiye siyasetini yakından takip ettiklerini söyleyen Makedon Bakan Valdet Xhaferi “15 Temmuz sürecinde Türkiye de baya bir problem vardı. Burada ki durum bizi de oldukça rahatsız etti. Ama Allaha şükür ki çabuk geçti. Biz Türk hükümetinin yanındayız ve Demokratik şekilde seçilmişlerin dışındaki bir gücü kabul etmiyoruz.” dedi.

Makedon heyetin Erenler ziyaretini değerlendiren Belediye Başkanı Cavit Öztürk’de yaptığı açıklamada “Avrupa’nın en genç bakanını belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisi bizi kırmayarak Belediyemizi ziyaret etti. Çok teşekkür ediyoruz. Makedonya zaten bizim toprağımız kardeş ülkemiz. Ben ramazan bayramında oradaydım Makedonya’nın Debre Belediyesini Erenler ile kardeş belediye yaptık. Ben oraya gittiğimde orada 3-4 gün kaldım kendi memleketimde gibiydim. Çok sıcak insanları var. Şu an Ülke olarak bir takım sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Ancak Türkiye’nin eli her zaman Balkanlardaki Müslüman Ülkelerin üzerinde. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın büyük destekleri var. Türkiye sadece Makedonya’nın değil bu şekilde olan Dünyada ki tüm ülkelerin destekçisi olmaya devam edecektir.” dedi.

Ziyaret sonunda ise günün anısına Başkan Öztürk Makedon Bakan’a çeşitli hediyeler takdim etti.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]