Avrupa Şampiyonası Sakarya'da başlıyor

CEV 19 Yaş Altı Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası, yarın Sakarya ve Kocaeli\'de yapılacak maçlarla başlayacak.

Erenler ilçesindeki otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, bir Avrupa Şampiyonası\'nın daha Türkiye\'de yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Göksu, uluslararası şampiyonaların Türkiye\'de yapılması, millilerin derece alması için çalıştıklarını belirterek, "Hedeflerimizin arasında olimpiyatların Türkiye\'ye alınması var. Eğer biz bir olimpiyatlı Türkiye\'ye alırsak ve bu olimpiyatta derece yaparsak, Türkiye\'nin ne kadar büyüdüğünü ve sporda gelişerek nerelere geldiğini göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye\'nin hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu ifade eden Göksu, "Şartlar ne olursa olsun, hocamıza ve takımımıza güvenimiz sonsuzdur, bu hedefte şampiyonluk bekliyoruz. Bu Avrupa Şampiyonası\'nda hem bayanlar hem de erkeklerde şampiyon ülke olmanın gururunu yaşamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

CEV Asbaşkanı Hronek

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Jan Hronek de TVF, Sakarya ve Kocaeli\'deki yetkililere şampiyona hazırlıkları için teşekkür etti.

Spor salonlarının güzel olduğunu belirten Hronek, seyircilerle daha da iyi olacağını dile getirdi.

Hronek, şampiyonanın önemli olduğunu, ilk 6\'ya giren takımların Arjantin\'deki Dünya Şampiyonası\'na gideceğini vurgulayarak, "Her ne kadar tarafsız olsam da ilk 6\'nın içinde Türkiye\'nin yer almasını arzularım. Ayrıca, CEV\'in önümüzdeki senelerde başlayacak yeni yaş kategorilerini de sizlere buradan duyurmak isterim, 18 ve 17 yaş altı. Tekrar Voleybol Federasyonu, Sakarya ve Kocaeli şehirlerine teşekkürlerimi sunarken, şampiyonanın güzel geçmesini diliyorum" diye konuştu.

U19 Milli Takım Antrenörü Tavacı


U19 Milli Takım Antrenörü Salih Erdoğan Tavacı da takımın geçen yıl haziranda kurulduğunu anımsatarak, Balkan Şampiyonası\'na katıldıklarını söyledi.

Ocak itibarıyla kamp döneminin başladığı bilgisini veren Tavacı, şunları ifade etti:

"2 takımla 6 maç yapma imkanı bulduk. Turnuvaya hem mantalite hem de fiziksel olarak hazırız. Turnuvayı parça parça oynamak istiyoruz. Öncelikle yarı final, sonra finale kalmak ve şampiyon olup bu gururu Türkiye\'ye yaşatmak istiyoruz. Takımımız hazır, her şey, organizasyon çok güzel. Federasyon başkanımız kura çekiminde bu takımın 2020 Olimpiyat Oyunları\'nda hedef kadro olduğunu söylemişti, bunun bilincinde çalışıyoruz ve devam edeceğiz çalışmalarımıza."

B Grubu\'nda mücadele eden Türkiye, yarın 17.00\'de Sakarya Spor Salonu\'nda Bulgaristan\'la karşılaşacak.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]