Atatürk Büstü'ne ve Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadılar

Sakarya'da Atatürk Büstü'ne ve Türk bayrağına yapılan saldırıya kınama mesajları geldi. İşte o mesajlar:

CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Sakarya Kent Meydanı’ndaki Atatürk heykeline yönelik saldırıyı kınadı: “Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur, önderidir. Heykeline ve şahsına yönelik yapılan saldırıların tek hedefi; Cumhuriyetimizdir, milletimizin birliği ve bütünlüğüdür” dedi.

Özkoç, şöyle konuştu:

“Millet olarak sürekli bir gerilim altındayız. İnsanlarımız, aynı ülke içinde, aynı topraklarda birbirine düşman hale getirilmek isteniyor. Ortak değerlerimiz sürekli tehdit altında ve zorlanıyor.

Peki bu gerilimden, korkudan, tepkiden kim besleniyor? Kim bu kutuplaşma üzerinden siyaset üretiyor? Kim, halkın geriliminden medet umuyor? 

Buna bir son verilmeli. Bakın bayram kutlamak istiyoruz, milli bayramımız, kurtuluş mücadelemizin başlangıcı,… izin verilmiyor. Milli önderimiz, en bayağı sözlerle, küfürlerle aşağılanıyor, halk ses çıkarmasa, kimseden tepki gelmiyor. Cumhuriyetin temeli olan bütün değerler, semboller, ifadeler, en bayağı şekilde yıpratılmaya çalışılıyor.

Yeter artık. Hepimiz bu oyunu görüyoruz.  Ülkemizin huzura, insanlarımızın birliğe, bütünlüğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Bir an önce gidişata son verin; pervasız ve çirkin saldırıları mümkün kılacak siyasetten vazgeçin.” 

-----

Demokrat Parti İl Başkanı İsmail Ergül, Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Büstü'ne yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, saldırıyı gerçekleştirenlerin de bir an önce adaletin önünde gereği yapılmasını istedi.

Ergül, “Bu saldırının yapılış nedeni ve amacı her neyse hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz. Atatürk'e yapılan bu saldırı tüm şehitlerimize yapılmış bir saygısızlıktır. Son zamanlarda Atatürk'e yapılan sözlü ve fiili saldırılar gün geçtikçe artmakta olup, bu olaylar tüm vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Bu anlamda herkesin sağduyulu olması gerekir.  Hiç kimse unutmamalı ki Mustafa Kemal ATATÜRK ölümsüzdür. Onun ilkeleri ilelebet yaşayacaktır.” Diye konuştu.

----
Konuyla ilgili Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı açıklama yaptı.

Ağralı " Bugün Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’ne balyozla saldırılmıştır. Bu saldırıyı yapan “hasta, meczup” gibi gerekçelerle aklanamaz. Saldırıyı nefretle kınıyor, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Balyoz sadece Atatürk’e vurulmamıştır. Cumhuriyet’e, Laiklik’e ve Cumhuriyet Devrimi’nin kazanımlarını ortadan kaldırmaya yöneliktir. Hükümet sorumludur. Kemalist Devrimi’n prensiplerini ortadan kaldıranlar birinci dereceden sorumludur. Saldırıyı yapan meczup, yaratılan ideolojik ortamda yetişmiştir. Atatürk’ün ilkelerini yıkanlar şimdi büstlerini yıkmaya çalışıyor. Unutmayalım ki heykeller de konuşur ve tarihte de konuşmuştur. Sakarya halkını  bu saldırı karşısındaki tavrından dolayı tebrik ediyoruz." dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]