Sakarya'da 'Geleneksel Okçuluk' kursu açıldı

Sakarya’da Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kürşad KOCA öncülüğünde ''Geleneksel Okçuluk'' alanında faaliyet gösteren Sakarya Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu, Sakarya Okçuluk Derneği'ni kurarak faaliyet alanlarını üniversite öğrencilerinin yanı sıra Sakarya sakinlerine de ulaştırma yoluna girdi.

Öğrenci Topluluğundan Spor Kulübüne

Yaklaşık 7 yaşında olan Sakarya Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu, Sakarya Üniversitesi Esentepe yerleşkesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu salon ve sahalarında üniversite öğrencilerine yönelik eğitim ve antrenman çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kürşad KOCA “Son dönemlerde oldukça popüler ve yaygın olan Geleneksel Türk Okçuluğunu Sakaryalı hemşehrilerimizin yoğun ilgisinden dolayı, onlara daha iyi hizmet verebilmek için öğrenci topluluğunun yanında, Sakarya Okçuluk Derneği ve Sakarya Okçuluk Spor Kulübü olarak, Sakarya Okçuluk Derneğini’ni kurduk. Kurulduğumuz günden beri gösterdikleri ilgiden ve yardımlarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih ÇELİKEL’e teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Halkına Yönelik İlk Okçuluk Kursu Açıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile temaslar kuran dernek yönetimi, Serdivan Gençlik Merkezi binasında ''Geleneksel Okçuluk Kursu'' açılmasına önayak oldu. Bu kapsamda Sakarya sakinleri lisanslı eğitmenler tarafından özel ilgi ile eğitim alacak. Ayrıca temin edinilmesi zor olan geleneksel okçuluk malzemelerinin tedarik edilmesini de sağlayacak olan kulüp, kursiyerlerine ata mirası ve Peygamber Efendimizin vasiyeti olan bu kutsal sporu birkaç aylık eğitimle öğreterek, herkesin kolayca erişebileceği ve uygulayabileceği bir ortama getirmeyi hedefliyor.

Serdivan Gençlik Merkezi'nin yeniden açılmasıyla ilk kursiyerlerine kapılarını açacak olan Sakarya Okçuluk Derneği’ne www.sakaryaokculuk.com internet sitesinden ve www.facebook.com/sakaryaokculukdernegi Facebook sayfasından ulaşılabilir, detaylı bilgilere ve kurslar ile alakalı güncel haberlere erişilebilir.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]