Artık bu işlem elektronik ortamda yapılabilecek!

Adapazarı Belediyesi ile Adapazarı Tapu Müdürlüğü arasında protokol yapıldı. Yapılan protokolle vatandaşlar kat ittifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için mimari projelerin belediyeden müdürlüğe elektronik ortamda gönderilebilecek.

Adapazarı Belediyesi İmar ve Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli ve Adapazarı Tapu Müdürlüğü adına Tapu Müdürü Hasan Kara arasında “Ortak Veri Paylaşımı Protokolü” yapıldı. Ülkemizde bir ilk olan iki kurumun “Ortak Veri Paylaşımı” protokolü ile vatandaşın İmar ve Tapu bilgileri her iki kurum arasında görülebilecek. Adapazarı Belediyesi ile Adapazarı Tapu Müdürlüğü arasında yapılan protokolle vatandaşlar kat ittifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için mimari projelerin belediyeden müdürlüğe elektronik ortamda gönderilmesini talep ederek, işlemlerini kısa sürede tamamlayabilecek. Kat irtifakı ve mülkiyeti işlemlerine ellerindeki veya belediyeden temin edecekleri mimari projeyi ve diğer belgeleri belediyeye onaylatarak, tapu müdürlüğüne elden götürme işlemi yapmak zorunda kalmayacak. Bir hata durumunda ise düzeltme işlemleri için iki kurum arasında gidip gelme yapılmayacak. Yeni uygulamayla hiçbir belge taşımaksızın belediye veya Tapu Müdürlüğü’ne müracaat ile söz konusu belgelerin elektronik ortamda gönderim işlemi tamamlanacak.

“Zaman kaybı olmayacak”

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin desteği ve Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli’nin teknik takibi ile hayata geçirilecek proje hem kurumlarda çalışan personele hem de vatandaşa zaman açısından büyük kolaylık sağlayacak. Ülkemizde bir ilk olan ve Adapazarı Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü’nün kendi imkanlarıyla hayata geçireceği projeyle, vatandaş Belediye ve Tapu Müdürlüğü arasında gidip gelmek zorunda kalmadan kat irtifakı ve mülkiyeti işlemlerine esas bilgi ve belgelerin elektronik ortamdan gönderilmesini talep edebilecek.

“Meslek gruplarına kolaylık”

Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli, Tapu Müdürlüğü ile yapılan protokolün vatandaş ve kamuya çeşitli kolaylıklar sağlayacağını belirterek, “Kurulan ortak sistemle, kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için istenen belgeler elektronik ortamdan Tapu Müdürlüğü ile paylaşılacak. Her iki kurum arasında kalem, kağıt silgi işlemlerine gerek kalmadan bilgiler elektronik ortamda düzeltilebilecek. Bu sayede vatandaş, Belediye ve Tapu Müdürlüğü arasında iş akışı verimli bir şekilde sürdürülerek hem vatandaş hem de çalışan personel açısından zaman kaybı yaşanmayacak. Aynı zamanda her iki kurumdan hizmet alımı için yararlanan bazı meslek gruplarının işlemleri daha kısa sürede yapılabilecek. Bu sayede söz konusu belgeler, fiziki ortam dışında elektronik ortamda da arşivlenebilecek. Yapılan bu uygulamanın devamı olarak, belediyemiz ile diğer kurum ve kuruluşlar arasında tüm yazışmaların en kısa süre içerisinde elektronik ortamda yapılması planlanmaktadır'' dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]