Arifiye'ye bağlalanan o mahalle için yeni gelişme

Mart 2020'de gerçekleştirilen halk oylamasında İlimbey'in Geyve'den ayrılarak Arifiye'ye bağlanmasına karar verilen İlimbey Mahallesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

8  Mart 2020'de Geyve'ye bağlı İlimbey Mahallesi (köyünün) Arifiye'ye bağlanması konusunda yapılan oylamada 177 kişi sandık başına gitti. Yapılan oylama sonrasında 106 kişi Arifiye'ye bağlanılması yönünde oy kullanırken, 69 kişi ise Geyve'de kalmak için oy kullandı, 2 oy da geçersiz kabul edildi.

1 Haziran 2020'de toplanan Arifiye Belediye Meclisi İlimbey'in Arifiye'ye bağlanması talebini kabul etmişti. Sakarya Valiliği de bu kararın onanması için 10 Haziran 2020 tarihli bir yazıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bildirimde bulunmuştu.

Bu noktada araya giren siyasiler İlimbey'in doğalgaz talebinin yerine getirilmesi ve mahalle halkının diğer taleplerinin karşılanması yönünde söz verdiler.  

Konuyla ilgili bir rapor hazırlayan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilgili komisyonu, İlimbey'in Arifiye'ye bağlanması talebinin reddi yönünde bir rapor hazırladı.

Bugün konuyu görüşen Belediye Meclisi talebin İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonu'nca değerlendirilmesi yönünde karar verdi. 

 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]