Arifiye'deki skandalda gerçek ortaya çıktı

Arifiye’de hiçbir okul müdürünün görevde kalmasını sağlayacak 75 puan alamamasının altından skandal bir gerçek çıktı.

Arifiye’de hiçbir okul müdürünün görevde kalmasını sağlayacak 75 puan alamamasının altından skandal bir gerçek çıktı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin ikisi de puanlama yapması gerekirken yapmadıkları için, tüm puanlar eksik hesaplandı.

Müdürlerin hepsi barajın altında kaldı

Arifiye’de görev süresi uzatılacak puanlamanın sonucunu öğrenen tüm okul müdürleri şok yaşadı. Aralarında Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisinin de bulunduğu okul müdürlerinin barajın altında kalmasına anlam verilememiş, olayın altında skandal sayılabilecek bir durum olduğu anlaşıldı.

Şube Müdürleri puan vermedi

Puanlama sistemine göre Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün haricinde, iki şube müdürünün de puan vermesi ve tüm puanların toplanması gerekiyordu. Fakat ilçe milli eğitim müdürünün puan vermesini yeterli düşünen şube müdürleri puanlamaya katılmayınca, puanların hepsi eksik kaldı. Böyle olunca da Arifiye’de hiçbir okul müdürü gerekli olan 75 puanı alamayarak, görevden alınma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Soruşturma

Skandalın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin olayla ilgili soruşturma açıp açmadığı bilgisine ulaşılamadı. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu’nun da telefonlarına ulaşılamadığı belirtilirken, tam bir skandala dönüşen olayla ilgili ne türlü önlem alınacağı veya yaptırımlarda bulunulacağı merak ediliyor. Skandal aksaklık, diğer ilçelerde de puanlamaların sağlıklı yapılıp yapılmadığı endişelerini iyice kuvvetlendirdi
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]