APEK, dane mısır alımlarına başladı

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AYA, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 2016 yılı dane mısırı alımlarına Çökekler Mahallesi’nde bulunan Mısır Kurutma Tesisinde başladığını söyledi.

2015 yılında ortaklardan 13 bin 500 ton dane mısırı aldık. Bu yıl ise ortaklarımızdan 30 bin ton dane mısır almayı planlıyoruz. Geçen yıl piyasa fiyatlarından yüksek aldıklarını, bu yılda aynı şekilde devam edeceğini söyleyen Aya, Bölgemizde yaklaşık 500 bin tona yakın mısır var biz fiyatlarımızı çiftçimiz kazansın diye yüksek açıklamaya çalışıyoruz. Geçen yıl bu şekilde yapılan uygulama ile çiftçimizin cebine yaklaşık 7.5 milyon fazla para girdiğini söyledi. Bu tesis çiftçinin tesisi biz bu tesisi bölge çiftçisi için yaptık çiftçilerimizin tesislerine daha çok sahip çıkmalarını bekliyoruz. 2016 yılında Türkiye’de 6 milyon tonun üzerinde dane mısırı üretiminin olacağını söyleyen Aya, Doğu Akdeniz ve Çukurova bölgelerinde yaklaşık 1 aydır hasadın devam ettiğini söyledi.

Ortaklarımızın Dane Mısırını tesise getirmesini kolaylaştırmak için kamyon isteyen her ortağın tarlasına ücretsiz kamyon göndereceklerini, eğer ortak kendi getirmek isterse de, Mısırını tesise getiren her ortağa nakliye primi vereceklerini söyledi. Aya Mısır alım işlemlerine tesisimizde bayramın 2. gününden beri devam ettiklerini de sözlerine ekledi

AYA, biz her zaman ortaklarımızın ve bölge tarımının destekçisi olmaya devam edeceğiz. 2016 yılı mısır hasatları üreticimiz için bol kazançlı ve bol verimli olmasını diliyorum. Ayrıca Tüm Müslüman aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]