Anadolu'nun Akademisi'ne yoğun ilgi

Geçen dönemlerde olduğu gibi bu dönem de bin'e yakın başvurunun alındığı Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde bahar dönemi, 28 Mart Pazartesi günü işlenen derslerle başladı.
 
Yıl içerisinde gerçekleştirdiği kültür sanat çalışmalarıyla yoğun ilgi gören ve şehrin kültür sanat gündemini belirleyen Akademi, yeni döneme de hızlı başladı. Onlarca farklı seminer, ders, konferans, sergi, film galası ve uluslararası konferansın yanı sıra farklı birçok kültürel etkinlikle kapılarını yıl boyu meraklılarına açık tutan Akademinin, yeni döneminde 19 farklı branşta ders işlenecek.

Derslere olan ilgi başvurular gibi yoğun
 
Konu ile ilgili Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nden yapılan açıklamada, bu dönem, Kültürel Çalışmalar, Sinema Sanatları, Geleneksel Sanatlar, Yaratıcı Tasarım, Edebi Çalışmalar gibi paket programlara ya da 19 farlı branşta derslere başvurabilen katılımcıların, mülakat ile seçtikleri programa kabul edildiği, Akademi'nin ilk derslerinin de başvurularda olduğu gibi yoğun katılımla gerçekleştiği ifade edildi. Akademinin ilk ders gününde, Hüsn-i Hat öğrencileri Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Orhan Altuğ'u ile Akademi meydanında buluştu. Hat meraklılarının ilgiyle takip ettiği derste Altuğ, geleneksel hat sanatının inceliklerini anlattı. Aynı saatlerde Tarih Düşüncesi dersini Prof. Dr. Hüseyin Nejdet Ertuğ verirken Tarih ve Medeniyet dersini ise İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin ünlü hocalarından Prof. Dr. Tahsin Görgün işledi.

Dört dilde ders
 
Tahsin Görgün, dersinde Batı medeniyetinin kuruluşuna Müslümanların doğrudan nasıl katkı sunduklarını örnekler göstererek izah etti. Fransızca, Almanca, İngilizce ve Arapça bilen Görgün, farklı dillerde 1800'lü yıllarda yayınlanmış metinleri sunarak, bu metinlerin Müslüman bilim adamlarının eserleri ile olan bağlantısını ortaya koydu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]