''Altyapı işi zor ama yapılması gereken bir iş''

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, RATED ortak yayınında İbrahim Bulut ve İlknur Çakar’ın sorularını cevaplandırdı. Referandum sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, şehirde sürdürülen çalışmalar hakkında yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizde Serdivan’ın gelişimi konuşuluyor. Eğer imar konusunda düzgün çalışmalar yapılırsa Sakarya’nın her yeri Serdivan olmaya müsait. Burada bir irade ortaya koymak lazım. Kararlı, imar planlarını düzgün ve adaletli uygulamak gerek. Depremden sonra biz bu kararlıkla yola çıktık. Şimdi arkadaşlarımız da bu sistemi devam ettiriyor. Böylelikle Serdivan bu avantajlarını kullanıyor. Sakarya’nın özellikle merkezde her tarafta yerleşimler aynı olmaya başladı. Kısa süre içersinde inşallah Sakarya’nın her tarafı imar açısından düzgün bir alan olacak.”

''Toprağı ayağa basan bir nesil''

“Her fırsatta yatay mimariden yana olduğumuzu ifade ediyoruz. Bunu sadece deprem için değil bir tarz olarak benimsiyoruz. Her tarafta yüksek katlı binalar olması gerekmez. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği çalıştayda Cumhurbaşkanımız da aynı şeyleri söyledi. Şehirlerimiz özellikle konut alanında hepsi birbirine benzemek zorunda değil. Sakarya'da güvenli konutlarda, toprakla, bahçeyle, yeşille, doğayla bağını kesmeyen huzur dolu bir hayat yaşansın istiyoruz. Mimari bu konuda çok önemlidir. Kat sınırlaması sadece deprem güvenliği için değil aynı zamanda şehir estetiği ve doğal yaşam için bir ihtiyaçtır”

''Altyapı çalışması yapılan yerlere sıcak asfalt''

Asfalt çalışmalarına ilişkin konuşan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin tamamında çok ciddi altyapı sorunları vardı. Altyapının olmadığı yerde üstyapı yapmanın bir anlamı yok. Güney bölgesinin altyapısını tamamen yeniledik. Geyve-Pamukova ve Karasu Atıksu Arıtma Tesislerimizi devreye aldık. Kocaali’de tamamlanmak üzere. Altyapı işi zor ama yapılması gereken bir iş. Yaklaşık 1,5 katrilyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Altyapının tamamlandığı bölgeleri asfaltla buluşturuyoruz. Şehir merkezinde ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda ilçelerimizde de grup yollarını sıcak asfaltla buluşturuyoruz. Altyapı çalışması yaptığımız yerleri de yeniliyoruz.”

''Allah çalışana verir''

Referandum sürecine ilişkin konuşan Başkan Toçoğlu, “Tarihimizde yakaladığımız en önemli bir fırsat. Birtakım sıkıntılarla bugüne geldiğimiz parlementer sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dönüştüreceğiz. Yeni sistem için belediyeler en güzel örnektir. Seçtiğiniz ismi belediye başkanı seçiyorsunuz. Hemen hizmetlerine başlıyor. Yeni sistemde koalisyonlar olmayacak. Seçimler 5 yılda bir yapılacak. Hizmetlerimiz hızlanacak. Bu sürecin öneminin farkında olarak sahadayız. Biz şunun farkındayız şartlar ne olursa olsun Allah çalışana verir. Çalışacaz ki sonuç alalım. İyi kötü ona bakmıyoruz biz. Anketler yaptırıyoruz. Sakarya’da yaklaşık olarak ne oy alacağımızı evet oylarını tahmin edebiliyoruz. Biz ona takılıp kalmıyoruz. Bu oranı yükseltmenin gayreti içerisindeyiz. Az veya çok çalışmamıza devam edeceğiz. Çalışacağız, insanlara derdimizi anlatacağız.”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]