'Altın Kampanyası'na Akyazılılardan büyük ilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıda bulunduğu 'Altın Kampanyası'na Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Ziraat Bankası Akyazı Şube Müdürü Muhittin Güler’i makamında ziyaret ederek, Hazine Müsteşarlığı tarafından başlatılan altın kampanyasıyla ilgili bilgi alarak kampanyaya destek oldular.

Hazine Müsteşarlığı tarafından, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası işlemleri 23 Ekim'de başlıyor.

Akyazı İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı, “Altın, toplumumuzun büyük bir kesiminin yıllardır kullandığı bir yatırım aracı olarak kullanılıyor. Yastık altında ekonomiye kazandırılmamış bir altın kitlesi mevcut. Bunun ülkemizde yaklaşık yüz milyar dolar civarında olduğu bahsediliyor. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu çağrıyla Ziraat Bankası aracılığıyla bir kampanya başlatıldı. Altın tahvili başlatıldı. Ziraat Bankası talepleri alıyor. Yastık altındaki altınlar Ziraat Bankasına teslim edilerek. Bu noktada bunların ekonomiye kazandırılmasını sağlayacaklar. Hem Türkiye ekonomisi kazanacak. Hem de kendileri kazanacak. Altın tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası var. Faiz kullanmak istemeyenler kira sertifikasını kullanabilir” dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise, “Milli birlik ve beraberlik günüdür, Yastık altında bulunan altınlarınızı ekonomiye kazandırarak hem siz hem de devletimiz kazanacaktır. Tüm vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına kulak vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]