Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş yavaş yavaş kendini toparlıyor. Haftanın ilk gününde gram altının fiyatı 125 liradan alıcı bulurken; çeyrek altın fiyatı 210 liraya satılıyor.

Altının gram fiyatı yüzde 0,5 artışla 125 lira sınırında dengelendi.

Küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle cuma günü 125 liranın üzerini gören gram altın, bu seviyelerde tutunamayarak düşüşe geçmiş ve yüzde 0,28 azalarak haftayı 124,3 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, bugün dolardaki yükseliş eğiliminin etkisiyle tekrar 125 liradan liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Sakarya'da çeyrek altın 210 liradan satılıyor.

Konuyla ilgilili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan kuyumcu İsmail Tenekeci, "Geleceğe dair bakarsak kesin bir şey söylememiz mümkün değil. Dünyaya bakacak olursak, ons olarak hala ucuz. Dünya üzerindeki altıncılar ons aralığının 1400 ile 1500 arasında olması gerektiğini söylüyorlar.  Su anda inşa 1250-1260 aralığında. Bu demek oluyor ki altının yukarı doğru hamle yapma ihtamali daha yüksek. Türkiye'de ise fiyatların yükselmiş gibi gözükmesinin nedeni doların yüksek olmasından kaynaklanıyor. Yatırımcılara tavsiyem sabırlı olsunlar. Bir ayda hiçbir zaman kar yapamazsınız. Altın gibi yatırım araçları uzun vadede kazandırır" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]