Altın fiyatları çıldırdı

Çeyrek altın fiyatı son dakika yükselişiyle piyasaları salladı. Çeyrek altın fiyatı bugün büyük bir yükselişle 205 liranın üzerine çıktı.

Altın fiyatları İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrası son dakika yükselişiyle piyasalarda deprem yarattı. Spot altının ons fiyatı bu sabah itibariyle yüzde 1,325 dolardan işlem görüyor. Sakarya'daki kuyumcularda altının gramı 128 liradan, çeyrek altın 205 liradan satılıyor. Çeyrek altın fiyatı dün akşam kapanışta 191 liradan işlem görmüştü.

Altın fiyatları İngiltere'deki AB referandumundan ayrılık yönünde oyların önde çıkmasının ardından yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı.

Altının ons fiyatı 1.250 dolardan 1.358 dolara kadar yükseldi, 28 ayın zirvesini gördü.

Altındaki bu yükselişle ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan Sakaryalı Kuyumcu İsmail Tenekeci, "Altın fiyatlarının yükselme sebebi İngiltere'deki AB'den çıkalım mı çıkmayalım mı referandumudur. Türkiye borsaları kapalıyken tabi Amerika borsaları açık oluyor. Saat farkından dolayı Türkiye'ye bu sabah yansıdı. İngiltere'de AB'den ayrılalım kararı çıktığı için ons, çok hızlı bir yükselişle 1.260 seviyelerinden 1.320 seviyelerine ulaştı. Altın ve dolar yükselirken euro düşüyor. Süreç içerisinde biraz normalleşmeye geçecektir ama ilk etki ve ilk tepki olarak şu an böyle bir reaksiyon verdi. Fiyat bu seviyelere geldi.Önümüzdeki günlerde bu kararın neticesi ve diğer ülkelerin alacağı tedbirlerle ortaya koyacakları tavır, bu fiyatları tekrar değiştirebilir. İngiltere'nin bu hamlesine karşılık diğer AB ülkelerinin neler yapacağı çok önemli. Onların yapacağı tedbirlere göre fiyat geri gelebilir, eğer iyi tedbir alamazlarsa fiyatlar daha da yükselebilir" şeklinde konuştu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]