Altın Esnaf Ödül Töreni

Adapazarı Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü tarafından ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren, tüm yasal yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getiren esnaflara “Altın Esnaf Belgesi” verildi.

Kahvehane, Lokanta, Bakkal, Pastane, Fırın, pastane ve çiçekçi olmak üzere 7 farklı dalda faaliyet gösteren esnaf, Adapazarı Belediyesi tarafından Altın Esnaf Belgesi ile ödüllendirildi. Elegantta yapılan Altın Esnaf Ödül törenine Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Ruhsat ve Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, Ruhsat Denetim Müdürü Kıymet İşbilir ve çok sayıda oda başkanı katıldı.

ŞEHİR ESNAFA SAHİP ÇIKILMALI

Ödül töreni öncesi konuşma yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Adapazarı Belediyesi’ne göre Altın bize göre de pırlanta olan esnafımızı motive etmek adına belediyemizin düzenlediği Altın Esnaf Ödül töreni bizim için büyük bir onurdur. Bu nedenle Başkanımıza bizi hatırladığı için teşekkür ediyorum. Diğer 16 ilçenin de esnafa gereken önemi ve desteği vereceğine gönülden inanıyorum. Bu sektörün ayakta kalması için bizim de destek görmemiz gerekiyor. Dünya hızla gelişiyor. Bizde gelişen bu şartlarda esnaf olarak gerekeni yapmaya, kendimizi yenilemeye gayret ediyoruz. Altın Esnaf Ödül töreninin, bir teşvik amaçlı ve sadece sembol olduğunu biliyoruz. Bizim için tüm esnafımız pırlanta değerinde. 2017’nin biraz zor olacağını biliyoruz. 15 Temmuz sonrası esnafımız sabaha kadar meydanlarda nöbet tuttu. Sabah olunca da gidip işyerini açtı. Biz kendi sermayesiyle kazancını sağlamaya çalışan bir kesim olarak yeter ki, ülkemizde huzur olsun istiyoruz. Kendi rızkını kendi kazanma mücadelesi veren esnafımıza desteğin artmasını istiyoruz. Biz bir işimiz çıktığında yanındaki dükkâna anahtarını teslim eden şehrin bekçileriyiz. Bekçiye de gereken önem ve değerin verilmesini istiyoruz” dedi.

DİŞLİ, “TALEBİNİZİ BANA İLETİN”

Şehir ekonomisini ayakta tutan küçük esnafın her zaman yanında olduklarını kaydeden Başkan Dişli, “SESOB Başkanımız Sayın Hasan Alişan’ın da ifade ettiği gibi anahtar bekçisi olan arkadaşlarımız destek bekliyor. Katılıyorum. Eğer benden bir talebiniz olursa mutlaka bana iletmenizi istiyorum. Her türlü yanınızdayım. Biz size şehirdeki insanların muhabbetini geliştiren insanlar olarak bakıyoruz. Aramızdaki bağ ne kadar güçlenirse hem şehrimiz hem ülkemiz o kadar güçlü olur. 15 Temmuz Darbe girişiminde birlikte olmanın birlikte hareket etmenin önemini yaşayarak gördük.”dedi.

BATI’NIN TÜM PLANLARINI BOZACAĞIZ

Başkan Dişli, 2017 yılının zor geçmeyeceğini ifade ederek, “Ülkemizi hem içeriden, hem dışarıdan sıkıştırarak insanlarımıza geçim sıkıntısı var pozisyonu aşılamaya çalışıyorlar. Bu hem içeriden hem küresel güçler tarafından yapılıyor. Birlikte göstereceğimiz kardeşlik ve dayanışma örneği ile 2017 Altın yılımız olacak. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar bize vız gelir. Birlik ve dayanışma içinde olarak onların tüm planlarını bertaraf edeceğiz. Biz Iraklıların düştüğü duruma düşmeyeceğiz. Balkanlar gibi olmayacağız. Önümüzde bir referandum süreci var. Sizden ricam bu süreci iyi takip edin.”dedi. Başkan

Dişli, ABD Merkezli medya patronu Rupert Murdoch’a ait “Türkiye’de başkanlık sistemine geçilirse, yeni dünya düzeni sekteye uğrayacaktır. Mutlaka engellenmelidir.”yazılı afişi de göstererek, “Eğer batılı bizim başkanlık sürecine geçmemizi istemiyorsa, bu süreç onları rahatsız ettiğindendir.Bunu iyi idrak etmemiz gerekiyor ”dedi.

ÖDÜL ALANLAR

Altın Esnaf Ödülüne layık görülen esnaflara ödülleri Başkan Dişli ve SESOB Başkanı Hasan Alişan tarafından verildi. 7 farklı dalda verilen işletme ve ödül sahipleri şöyle:

Lokantacılık İş kolunda Semt Lokantası İşletmecisi Bahriye Yıldırım,

Pastane iş kolunda MS Cofe Hause İşletmecisi Hatice Çelik,

Fırıncılık iş kolunda Gündüz Ekmek ve Unlu Mamülleri İşletmecisi Levent Gündüz,

Kahvehane İş Kolunda Çotoğlu Kıraathanesi İşletmecisi Mustafa Yalçınkaya,

Manavlık İş Kolunda Heybet Kardeşler Manavı İşletmecisi Hayrettin Heybet,

Bakkal İş kolunda Benilka Gıda İşletmecisi Kasım Sarımehmetoğlu,

Çiçekçilik iş kolunda Şebboy Çiçekçilik İşletmecisi Nevzat Topaç ödüle layık görüldü.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]