Ali Fuat Yılmazer'in avukat kızına FETÖ gözaltısı!

Sakarya'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yımazer'in kızı avukat F.S. Yılmazer gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, tutuklu bulunan Yılmazer'in kızı Sakarya Barosuna kayıtlı avukat F.S. Yılmazer hakkında gözaltı kararı verildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Yılmazer'in evine operasyona düzenlendi.

Operasyonda, Ali Fuat Yılmazer'e ait 3 ruhsatlı tabanca, 1 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait fişek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ve CD, 2 adet 1 dolarlık banknot ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan avukat Yılmazer'in emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.
 Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, 2 kızının gözaltına alınması üzerine, "Bu halde duruşmaya devam etmek istemiyorum" dedi. Duruşma Nisan ayına ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin açılan 35 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde Pazartesi günü görülmeye başlanan duruşmaya eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer’in çapraz sorgusuyla devam edildi. Bugünkü duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Yılmazer’e iki kızının Sakarya ve Ankara’da gözaltına alındığı bilgisi verildi. Bunun üzerine Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu söz alarak, “Sanık Yılmazer’in iki çocuğunun gözaltına alındığı bilgisi basında da yazıldı. Bunun bilgisi de Yılmazer’e iletildi. Bu durumda biz sorularımızı ileriki celselerde sormayı daha uygun buluyoruz” diye konuştu.

Tutuklu sanık Yılmazer ise, "Bu halde duruşmaya devam etmek istemiyorum” dedi. Yılmazer, “Bu dönemde hukuk böyle. Dava ne kadar devam ederse etsin delil bulunamayacak. Bunlarla sindirilmeye çalışılıyoruz. Evde yapılan aramalarda ele geçirilen tabancalarım beylik tabancamdır. Ben gözaltına alındığımda el konulmadı” dedi.
Daha önce yarın da devam edeceği belirtilen duruşma, mahkeme heyeti tarafından 10-11-13-14 Nisan 2017 tarihine ertelendi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]