Akyazı'ya yeni köprü geliyor

Şehir genelinde birçok köprü yapım çalışmasını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projede daha süreci başlatıyor. Başkan Toçoğlu, “Akyazı Taşburun’a verdiğimiz sözü tutuyoruz. Bölgeye 110 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edeceğiz. Proje hazırlandı. İhale tamamlandı. Kısa süre içerisinde ilk kazmayı vuruyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Akyazı’ya verdiği bir sözü daha yerine getiriyor. Daha önce Taşburun Mahalle sakinleri ile bir araya geldiği toplantıda kendilerine iletilen yeni köprü talebini değerlendiren Başkan Toçoğlu, vatandaşlara gerekli adımların atılacağını müjdelemişti. Bu doğrultuda başlatılan hazırlıklar tamamlandı. Bölgeye beraberinde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile ziyaret gerçekleştiren Toçoğlu, Taşburun’a müjdeyi verdi.

Taşburun Köprüsü Hayırlı Olsun

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Akyazı Taşburun sakinleri, yeni bir köprü talebini bize daha önce iletmişlerdi. Biz de burada ikamet eden vatandaşlarımıza gerekli tespitleri yapıp, adım atacağımızı ifade etmiştik. Ekiplerimiz bölgede incelemelerde bulundu. Mevcut köprünün yerine yeni bir köprünün inşa edilmesi gerekliliği raporlarla ortaya çıktı. Derhal proje çalışmalarının başlatılması için hazırlıklara başladık. Şuanda proje hazır. Mevcut köprünün 50 metre ilerisinde yeni bir köprü inşa edeceğiz. İhale tamamlandı. Kısa süre içerisinde çalışmalar başlayacak” diye konuştu.

110 Metre Uzunluğunda Yeni Köprü

Toçoğlu, “Yeni köprümüz 110 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde olacak. Taşburun, Hanyatak Taşyatak ve Ballıkaya Mahallelerini Akyazı’ya bağlayacak olan yeni köprü, bölge ulaşımına da maksimum güvenlik getirecek. Hâlihazırda kullanılan köprü artık ihtiyacı karşılayamıyordu. İnşallah bu yeni projemizin tamamlanmasıyla şehrin birçok noktasında başlatmış olduğumuz yeni köprü çalışmalarına da bir yenisini daha eklemiş olacağız. Bu konuda ihtiyaçlar dâhilinde gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz. Taşburun Köprüsü Akyazımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’e Hizmet Teşekkürü

Yeni projeyle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Taşburun Mahalle Muhtarı Fethi Kılıçoğlu ise, “Şuan kullanmakta olduğumuz köprünün 50 yıllık bir mazisi var. Haliyle yeni bir köprü konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na taleplerimizi ilettik. Kendileri gerekli incelemeleri yapacaklarını söylediler. Kısa süre içinde Büyükşehir ekipleri köyümüze geldi. Tespitler yapıldı. Yeni bir köprünün yapılması gerektiği fikri oluştu. Sayın Başkanımız bugün sözünü yerine getirmiş olarak tekrardan mahallemizde. İnşallah şantiye çalışmaları başlayınca da görüşeceğiz. Mahalle halkı olarak çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toçoğlu Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Başkan Toçoğlu Taşburun Mahallesi’ne yaptığı inceleme gezisinin ardından köy kahvehanesinde vatandaşlar ile buluştu. Devam eden tarımsal çalışmalar ile ilgili bölge çiftçisinden bilgiler de alan Toçoğlu, vatandaşlardan gelen diğer talepleri de aldı. Ziyaretin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]