Akyazılı Binbaşı şehit oldu

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sırasında teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu Akyazılı binbaşı Ahmet Karaman ile bir emniyet amiri şehit oldu. İlçede devam eden operasyonlarda üç şehit haberi daha geldi.

Nusaybin'de 14 Mart’tan itibaren hendeklerin kapatılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlarda bugün kalabalık PKK’lı grubu tespit edildi.

Güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmalar sırasında keskin nişancı tüfeğiyle vurulan Emniyet Amiri Doğan Sakarya ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sakarya, burada tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


Takviye kuvvetlerin desteğiyle operasyon genişletilirken, teröristler bu kez saat güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada Akyazılı Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman’ın Jandarma Özel Harekat’ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt’un da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin’e geçici görevle geldiği belirtildi.

Hain saldırıların ardından Dicle Mahallesi'nde geniş kapsamlı operasyonlar sürdürüldü. Ancak operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin ilerlemesini önlemek için tuzakladıkları bombanın imha edilmesi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 polis memuru şehit oldu.

Şehit binbaşının Akyazı Beldibili olduğu, ailesinin Pendik'de yaşadığı öğrenildi. 

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın, Akyazı'da oturan kayınpederi Ziver ve kayınvalidesi Emine Kaya haberi akşam saatlerinde aldı. Damatlarının şehit düştüğünün haberini alan Emine ve Ziver Kaya çiftinin evinden feryatlar yükseldi. 112 Acil ekipleri eve gelerek Kaya ailesinin fertlerine müdahalede bulundu.
 
Kayınpederinin evine Türk bayrağı asıldı. Askeri yetkililer ile Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da şehidin kayınpederine taziye ziyaretinde bulundu.
 
Bu arada şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın, Akyazı'ya bağlı Beldibi Mahallesi'nde oturan amcaları Hasan ve Hüseyin Karaman acı haberi duyunca sinir krizleri geçirdi. 
 
"Ölürsem beni annemin yanına gömün" 
 
Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman'ın kayınpederi Ziver Kaya, şehidin "Ölürsem beni annemin yanına gömün" diye vasiyette bulunduğunu söyledi. Şehit binbaşının annesi Rukiye Karaman'ın mezarının İstanbul Pendik Kaynarca'da bulunması nedeniyle şehidin de bu nedenle burada toprağa verileceği öğrenildi. 

Acı haberin duyulmasının ardından Kaya'nın evi ziyaretçilerle dolup taşıyor. 

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın eşi Özlem, çocukları Zühre ve Beyazıt'ın acı haberi İstanbul'da Pendik Kaynarca'da evlerinde aldıkları ve törende bulunmak için Mardin'e gittikleri öğrenildi.
 
Pendik’in AltKaynarca mahallesi,  Kıbrıs sokakta oturan baba evine de acı haber ulaştı.Sağlık ekipleri eşliğinde baba Niyazi Karaman’a  güvenlik yetkililerince acı haber verildi 
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman'ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakib Pendik İlçesi Kaynarca Mahallesi'ndeki Pendik Sahil Dumankaya Camii'nde kılınacak cenace namazı sonrası Tepeören Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Tören düzenlendi

Mardin Nusaybin Şehitleri Binbaşı Ahmet Karaman, Emniyet Amiri Zafer Kurt için tören düzenlendi.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman İstanbul'da binlerce kişi tarafından uğurlandı.
 
Şehit Binbaşı için Pendik Dumankaya Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş eşlik ederken CHP'yi Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi temsil etti. Şehit binbaşının babası Niyazi Karaman oğlunun cenazesi tekerlekli sandalye ile katıldı. Eşi Özlem oğlu Beyazıt ve kızı Selma Zühre Karaman da babalarını son yolculuğuna uğurladı. Şehit binbaşı için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı, namazı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. 

FARKLI KESİMLERİN KATILIMIYLA YOLCU EDİLDİ
 
Şehit binbaşının cenazesine toplumun farklı kesimlerinden binlerce kişi takıldı. Sarık ve cübbeleriyle bir grup topluca cenaze törenine katıldı, namazda yanyana saf tutup şehit binbaşı için dua etti. Terör örgütü aleyhinde slogan atan katılımcılar şehit binbaşıyı tekbirlerle son yolculuğuna uğurladı.

VASİYETİ ÜZERİNE ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ
 
Şehit Binbaşı Ahmet Karaman vasiyeti üzerine annesi Rukiye Karaman'ın Tepeören mezarlığındaki mezarının yanına defnedildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]