Akyazı'da 120 kişi CHP'ye üye oldu

CHP Akyazı ilçe örgütü, 120 üyenin CHP’ye katılımı dolayısıyla bir tören düzenledi. CHP’nin gövde gösterisine dönüşen törende, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı Umut Oran da yer aldı.

CHP Akyazı İlçe Başkanı Muzaffer Başer’in evsahipliğindeki tören, yeni üyelerin coşkulu katılımıyla gerçekleşti. Yeni üyelerden DP eski Akyazı İlçe Başkanı Mecdi Cengiz, duygularını dile getirdiği konuşmasında, “Ülkenin içinde bulunduğu yangını karşıdan mı seyredelim yoksa yapabilecek bir şeyimiz var mı diye düşündük. Ben ve arkadaşlarım bir tarafa DP’yi koyduk, bir tarafa da Türkiye’nin gerçeklerini. Bir tane Türkiye var ve biz de ‘önce Türkiye’ demeye karar verdik. Türkiye için mücadele edenlerin yanında safhımızı belirledik” dedi.

“Çare biziz, çare sizsiniz"

Oran da törendeki konuşmasında terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “ Her gün gelen şehit haberleriyle içimiz, yüreğimiz sızlıyor. Bugün sözün bittiği yerdeyiz ama asla ümitsiz ve çaresiz değiliz. Çare biziz, sizsiniz hep beraber bu zor günleri aşacağız” dedi.

Ülkenin 13 yılda dış politika, ekonomi, ulusal güvenlik açısından yönetilemez hale getirildiğini anlatan Oran, AB ile müzakere masasına oturduğumuz 10 yıllık süreçte 35 fasıldan sadece 1 tanesinin kapatılabildiğini, şimdi Suriyeli mülteciler üzerinden AB ile pazarlığın gündeme geldiğini söyledi. “Bu kadar ilkesiz, tutarsız, kişiliksiz, kimliksiz bir dış politika Türkiye hiç görmedi” diyen Oran, hükümetin, kendi insanına iş, aş, güvenlik sağlayamadan 2,5 milyon sığınmacıyı ülkeye almasını eleştirdi. “2,5 Sakarya nüfusu kadar insanı kayıtsız, şartsız, kontrolsüz ülkenin içine nasıl alabiliyorsunuz!

Sığınmacılar için 25 milyar lira harcandığı söyleniyor. Keşke bari bu harcadığımız paralarla insanlara iyi bir yaşam sunabilseydik, bakabilseydik, o da mümkün değil. Bu alanı da yönetemediler” dedi.

“Sadece CHP, elini uzattı"

Umut Oran, 7 Haziran seçim sonuçları ve koalisyon sürecini değerlendirirken de AKP’yi, MHP’yi ve HDP’yi eleştirdi, sadece CHP’nin ülke çıkarlarını gözeterek hareket ettiğini söyledi. Oran, şöyle devam etti:

“AKP’nin niyeti ortada, hali ortada, onun için bir şey söylemeye gerek yok. MHP derseniz daha ilk günden erken seçimi işaret etti, ‘kimseyle koalisyon görüşmesi yapmam, kimseyi tanımam’ dedi. HDP de terör karşısındaki pozisyonunu bir türlü ortaya koyamadı, açık açık çıkıp da ben PKK’ya karşıyım, bağım yok diyemiyor, sol parti olamıyor, Türkiye partisi olamıyor, deve mi, kuş mu, deve kuşu mu belli değil. Sadece CHP daha ilk günden herkese elini uzattı, genel başkanımız, ‘önce Türkiye, önce insanımız, benim koltuğum giderse gitsin, ben herkesle görüşmeye hazırım, ülkeyi istikrarsızlık tablosundan çıkarmak için herşeye varım’ dedi.

“Tek başına iktidar olmak dışında hedefimiz yok"

Türkiye bugün yangın yeri. Anadolu’nun her köşesinden, her vilayetinden acı haberler geliyorsa insanların ciğeri, yüreği yanıyorsa bu yangını bir an önce söndürmemiz lazım. Bugün üye olan arkadaşlarımız, dostlarımız, bize güç katıyor, onların çabasıyla el birliğiyle bu yangını söndüreceğiz. CHP’den başka bu yangını söndürebilecek güç yok. Bu yüzden, bizim tek başımıza iktidar olmak dışında başka bir hedefimiz ve seçeneğimiz söz konusu değil. Koalisyonu düşünmeyeceğiz. Bizim kimseye verecek stratejik, ödünç oyumuz yok, olamaz. Bu süreçte, tek bir oy önemli. Sizden dileğim 13 günümüz kaldı, gece gündüz demeden çalışın, bu günler hepimiz için, geleceğimiz için çok önemli.“

Özkoç, "Cesur yüreklere" teşekkür etti

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullarda CHP’ye katılmanın bir cesaret olduğunu belirterek, “Bu baskıcı ortamda korkmadan bize katılan cesur yüreklere ben teşekkür ediyorum. Onurlu mücadelenin birer neferi olarak bize güç verdiniz, onur verdiniz, hoşgeldiniz. Başımızın üstünde yeriniz var” dedi.

Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi haline getirilmek istendiğini söyleyen Özkoç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP var oldukça kimsenin buna gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent de bu zor günlerden çıkabilmek için tek yolun CHP iktidarı olduğunu belirterek, “Bu hedefe, bize inanan, güvenen, demokrasi ve barış mücadelemize katkı sağlamak amacıyla bugün burada bizlere onur veren yeni üyelerimize ‘hoş geldin’ diyorum. Sizlerle birlikte yolumuz açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından yeni üyelere parti rozetleri takıldı.

Arifiye'de seçim çalışması

Törenin ardından Özkoç ve Umut Oran, Şırnak’ta şehit düşen polis memuru Furkan Çelik'in Akyazı’daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Bingöl’de vatani görevini yaptığı sırada yaşamını yitiren Jandarma Er Faruk Dinçer’in Orhan Camii’nde kılanan cenaze namazına da katılan Özkoç, daha

sonra partinin Arifiye’deki seçim çalışmasına geçti. Özkoç, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, Arifiye İlçe Başkanı Kemal Örge ve partililerle birlikte Arifiye ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla biraraya geldi. CHP’liler daha sonra Arifiye’nin Hacıköy, Karaaptiler, Yukarı Kirazca ve Hanlı Köylerine ziyarette bulundu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]