Akyazı Fen kendini aştı

Geçtiğimiz yıl YGS ve LYS de aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi bu yıl yapılan YGS de çıtayı çok daha yükseğe taşıdı.

Geçen yıl öğrencilerinin yüzde 40’ını Tıp Fakültelerine yerleştirerek tüm dikkatleri üzerine çeken Akyazı Fen Lisesi 2016 YGS de aldığı sonuçla başarısının tesadüf olmadığını ispatladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Altıparmak, Ortaöğretim yerleştirmelerinde yüzde 1.5’lik dilimden hiç öğrenci almamalarına rağmen 57 mezun verecekleri bu yıl 40 öğrencilerinin yüzde 1.5’lik dilimde yer aldığını bunlardan :

İlk beş yüzde 1 öğrenci 2 derece

İlk beş binde 10 öğrenci 29 derece

İlk on binde 20 öğrenci 78 derece

İlk yirmi binde 35 öğrenci ve 132 dereceyle

Bir önceki yılki başarılarından çok daha yüksek bir başarı yakaladıklarını, 2016 YGS Net ortalamalarının 22 net artarak 120 net; puan ortalamalarının 45 puan artarak 416 puan olarak gerçekleştiğini belirterek, bu başarıda emeği geçen başta yaz kurslarından itibaren fedakarca görev yapan öğretmenler olmak üzere tüm eğitim paydaşlarına teşekkür etti.

Öğrencilerinin yüzde 95’inin sınava hazırlanmada okul kurslarını tercih ettiğini, bu durumun okul yönetimine süreci daha iyi izleme ve yönetme imkanı sunduğunu belirten Altıparmak bu sayede öğrenci devamsızlıklarının da büyük oranda önlendiğine dikkat çekti.

Süreçte kendilerine güvenen ve destek olan velilere de teşekkür eden Altıparmak alan sınavı olan LYS’de çok daha başarılı olacaklarına inandığını ve çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini belirtti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]