Akyazı darbeye karşı tek yürek

FETÖ’nün darbe girişimine karşı 10 gündür direnişini sürdüren Akyazılılara hitap eden Başkan Toçoğlu, “15 Temmuz gecesi milletin verdiği makamları, milletin verdiği paralarla alınan silahları düşmana karşı kullanması gereken hainler, maalesef kendi vatandaşlarının üzerine ateş yağdırdırlar. Ülkenin her yerinde vatandaşlar bu kalkışmaya dur dedi. Öyle milletin verdiği silahları millete doğrultarak makamlara çökme devri geldi geçti” dedi.

Akyazı’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimine karşı tepkisini sürdürüyor. Binlerce vatandaş vatan, bayrak, özgürlük ve demokrasi için Akyazı’da toplanıyor ve darbeye karşı sloganlar atıyor.

Akyazı 7’den 70’e Ayakta

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Demokrasi nöbetinin 10’uncu gecesinde Akyazı halkı yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle 7’den 70’e ayakta. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Temmuz gecesi itibariyle bu meydanı dolduran Akyazılılar kahramanlık destanı yazmaktadır. Şu tabloyu görünce duygularımı hangi kelimelerle dile getireceğimi inanın bilemiyorum. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim; Damarlarımdaki kan bu vatana feda olsun” ifadelerini kullandı.

Makamlara Çökme Devri Kapandı

Başkan Zeki Toçoğlu, “Demokrasimiz, namusumuz, şerefimiz, insani ve İslami değerlerimiz için 10 gündür bu meydanda demokrasi mücadelesi vererek şanlı direnişini sürdüren Akyazılılar, sizleri gönülden selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi milletin verdiği makamları, milletin verdiği paralarla alınan silahları düşmana karşı kullanması gereken hainler, maalesef kendi vatandaşlarının üzerine ateş yağdırdırlar. Ülkenin her yerinde vatandaşlar bu kalkışmaya dur dedi. Öyle milletin verdiği silahları millete doğrultarak makamlara çökme devri geldi geçti. Artık en küçük bir sıkıntı gördüğünde şapkasını alıp gidenler yok. Artık Recep Tayyip Erdoğan ve arkasında milyonlar var” diye konuştu.

İstiklal ve İstikbal Mücadelesi

Başkan Toçoğlu, “Ordu bizim literatürümüzde peygamber ocağıdır. Biz hep bu gözle bakmışız. Analar çocuklarını askere gönderirken ellerine kına yakarak dualarla göndermişler. Bu yüzden bizim askerimizle polisimizle hiçbir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz askeri üniformayı üzerine geçiren teröristlerledir. Son dakikaya kadar da mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunlar yeryüzünde görülmemiş bir yapılanma. Bazen en yakınımızda bazen çevremizde olabiliyorlar. Bu konuda devletimiz gerekli tedbirleri alıyor. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar da bizde meydanlardan desteğimizi göstermeye devam edeceğiz. Bu bizim istiklal ve istikbal mücadelemizdir” şeklinde konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]