AKP Sakarya, mahalle bazında eğitime başladı

AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına mahalle bazında başladı.

Programa Ak Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Erkut Aşoğlu, Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mahalle Başkanları katıldı.

Arabacıalanı ve İstiklal Mahallelerinde ikamet eden teşkilat mensuplarını kapsayan eğitim programında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili slayt ve video gösterimi yapıldı.

''16 Nisan’da Türkiye Tarihi Bir Karara İmza Atacak''

İlçe Başkanı Osman Çelik yaptığı konuşmada” Geçmişten günümüze bir çok liderin hayal ettiği Başkanlık Sistemi, 16 Nisan’da yapılacak Halk Oylaması ile hayata geçerek, Türkiye önemli bir sistem değişikliğine gidecek. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için yapılmış olan anayasa değişikliği hakkında toplumun bilgilendirilmesi amacıyla Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Belediye Başkanımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte mahalle mahalle, sokak sokak gezerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini vatandaşımıza anlatacağız.

''Vatandaşı Yanıltıcı Söylemler Var''

“Bu bir halk oylaması, seçim değil, oy kullanmasanda olur” gibi söylemlerle vatandaşımız yanıltılmaya çalışılmaktadır. Türkiye’nin önünün açılması bakımından bu oylama çok önemli. Vatandaşlarımız seçmen olup olmadıklarını kontrol etmeleri, seçmen olmayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için Nüfus Müdürlüklerine müracat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, sandıklarda görev alacak tüm teşkilat mensuplarımızdan sandıklarına itina ile sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

''15 Temmuz Şerrinden Hayır Doğmuştur''

Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de konuşmasında, “Ülkemiz, 15 Temmuz’da vatansever Türk halkı sayesinde büyük bir badire atlattı. 15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye için büyük fırsatlara neden olmuş, şerden hayır doğmuştur. Bu, meselelerimizi acilen masaya yatırma ve çözme imkanı getirmiştir. Ak Parti dışındaki partilerin de Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi gören ve bu tehlikeyi bertaraf etmek için birlikte hareket etme fırsatı bulan insanları karşımıza çıkarmıştır.

Türkiye’nin geleceğini düşünen ve planlayan insanların hepsinin, Başkanlık veya Cumhurbaşkanlığı Sistemindeki yetkiyi bölüşmeyip tek elde toplayan sistemler Türkiye için ne kadar hayırlı olabileceği kanaatini videoda gördünüz.

Hem 1961 hem de 1982 Anayasası ile halkın seçtiğine, seçilenlerin ülkeyi nasıl yöneteceklerine güvenmediklerinden, onları denetlemek için onların üstünde Cumhurbaşkanı mekanizmasını kurmuşlardır. Bundan dolayı hem Cumhurbaşkanı seçiminde hem de Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasındaki ilişkilerde hep sorun olmuştur.

Menderes’ten başlayarak muhafazakar kesimden gelen politikacıların bu vesayetten kurtulmak ve yetkinin tek elde toplanması için hayalleri olmuştur. 16 Nisan sonrası uluslararası alanda Türkiye’nin elini güçlendirecek ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak bir paket var.

Türk Milleti kendisine baş vurulduğunda çok güçlü bir sağduyu ile Türkiye’nin meselesine sahip çıkmış ve Türkiye’nin önünü açmıştır. Buna el birliği ile hep birlikte destek vereceğiz” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]