AKP Sakarya aday adaylarını yakından tanıyalım

Temayül sonuçlarında en çok oy alan Ali İhsan Yavuz, Ekrem Yüce, Akgün Altuğ, Şengül Morgül, Ziya Cevherli, Tuncay Karartı, kimdir? Nerde doğmuşlardır? Ne iş yapmışlardır?

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde, ilde milletvekili adayı olacak isimlere ilişkin yapılan Temayül Yoklaması büyük heyecenla yapılmıştı. Peki TBMM'de Sakarya'yı temsil edecek vekiller nerelidir?
Ne iş yapmışlardır? İşte cevapları...

Ali İhsan Yavuz

1969 Trabzon - Yomra doğumludur.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup 2000 yılından beri Sakarya Barosu'na bağlı serbest avukatlık yapmaktadır.
Sakarya Müftülüğü bünyesinde çeşitli yerlerde 7 yıl kadar memur olarak çalışan Ali İhsan Yavuz siyasete AK Parti ile başladı.
2001-2003 AK Parti Adapazarı Merkez İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı,
2003-2008 yılları arasında AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı,
2008-2009 yılları arasında 6 ay kadar AK Parti Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.
20.11.2009 tarihinde AK Parti İl Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı'na getirildi.
Şiir yazmak ve okumak onun en büyük zevklerindendir.
Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneği üyesidir.
Kişisel gelişim ve hafıza teknikleri konusunda çalışmalar yapmaktadır.
Az miktarda İngilizce ve Arapça bilen Ali İhsan Yavuz, evli ve dört çocuk babasıdır.

Ekrem Yüce

Geyve İlçesi'nin Çengel Köyü'nde 1954 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Pamukova'da, lise öğrenimini Kırklareli Atatürk Lisesi ile Adapazarı İmam Hatip Okulu'nu bitirdi. Yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine Bölümü'nde yüksek mühendis olarak tamamladı. Kırklareli, Erzurum ve Adana'da Diyanet Teşkilatı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlarda devlet memurluğu ve idari görevlerde bulundu.

Vatani görevini yedek subay olarak yaptı.

ÇAYKUR Araştırma enstitüsü Teknoloji Kısım Müdürlüğü'nde Mühendislik, Karadeniz Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü'nde okutmanlık yaptı. Bu görevine Rize Üniversitesi'nde de devam etti. Adapazarı Merkez Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde ve özel sektörde, mühendis, kısım müdürlüğü ve fabrika müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu.
Adapazarı Merkez Erenler Belediye Başkanlığı görevini yaptı.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerini 04.02.2003 tarihinden 10.03.2011 tarihine kadar yürüttü.
KAMU-İŞ (Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini 15.11.2003 tarihinden 10.03.2011 tarihine kadar sürdürdü.
Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği'ni yaptı.
ÇAYKUR Sosyal Dayanışma ve Kültür Vakfı Başkanlığı görevini 08.06.2003 tarihinden 10.03.2011 tarihine kadar yürüttü.
Rize Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği'ni yaptı.
Rize Üniversitesi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
Ziraat yüksek mühendisi Ekrem Yüce, evli ve 2 çocuk babası olup, yabancı dili İngilizcedir.

Akgün Altuğ

Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sanayine yedek parça üretimi konusunda faaliyet göstermekte olan Arma Filtre Sistemleri Anonim Şirketi ve dış mekan süs bitkisi üretimi alanında faaliyet gösteren Karyapark Fidancılık Anonim Şirketi'nin kurucularından olan A. Akgün Altuğ, iş hayatına endüstri meslek lisesi'nden mezun olduktan sonra Adapazarı'nda başladı.

Askerlik görevinden sonra İstanbul'da Arçelik firmasında çalışmaya başlayan Altuğ, bu görevi sırasında firma yöneticilerininden izin alarak ithal edilen bir parçayı yerlileştirerek kendi firmasını Adapazarı Dörtyol Sanayi Çarşısı'nda kurdu ve iki personelle üretime başladı.

1989 yılında ortağı ile kurmuş oldukları şirket bugün başta filtre sistemleri olmak üzere halen bir çok alanda üretim yapmakta olup ulusal ve uluslararası bir çok başarı elde etmişlerdir.

İlimizde de son yıllarda vergi rekortmenliği ve ihracat alanında da çok sayıda dereceleri bulunmaktadır. Türkiye'de ilk 500 firma arasında bulunan şiket, 2000 kişiye iş imkanı sağlamaktadır. Arma A.Ş. bugün; Almanya'nın Dusseldorf şehrinde, İtalya'nın Fabriano kentinde, ABD, Polonya ve Çinde üretim ve ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin müteşebbise devredilmesinin ardından ilk yönetim kurulu başkanlığı görevini başarıyla yerine getirmiş ve 2005 yılında yapılan seçimlerde SATSO Meclis üyeliğine seçilmiştir.

Meclis üyeliği sırasındaki aktif katılımcılığı ile öne çıkan Altuğ, 2009 yılında yapılan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmiştir.

Ayrıca 2009 yılı Mayıs ayında yapılan TOBB Genel Kurulunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği görevine seçilmiştir.

Halen, Sakarya 2., 3., Ferizli ve Kaynarca Organize Sanayi Bölgeleri Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmekte olan Altuğ, ayrıca Sakarya Teknokent A.Ş, ABİGEM A.Ş, TR-42 Marmara Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş. gibi ülkemiz ekonomisine yön veren kuruluşlar ile iş hayatında faaliyet gösteren BEYSAD, KALDER gibi derneklerin yanı sıra, Sakaryaspor kongre üyeliği, Sakarya Yerel Kültür Derneği gibi bir çok sosyal dernekte de sosyal çalışmalarına devam etmektedir.

1964 Sapanca doğumlu olan Akgün Altuğ evli ve 3 çocuk sahibidir.

Hüseyin Emanet

1971 yılında Karasu’da doğdu. İlk okulu Kurudere’de 1982 yılında bitirdi. 1985 yılında Karasu Orta Okulu'nu bitirdikten sonra 1989 yılında Adapazarı Atatürk Lisesi'ni bitirdi.1990 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 1994 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

1994-1997 yılları arasında İstanbul’da çeşitli inşaat firmalarında görev aldıktan sonra Mart 1998 tarihinde askerlik görevini yedek subay olarak Ereğli Zonguldak’ta tamamladı. Aynı yıl yine bir inşaat firmasında göreve başladı ve 2000 yılına kadar bu göreve devam etti. 2000 yılında Karasu Belediyesi’nde göreve başlayıp 2004 yılına kadar bu göreve devam ettikten sonra Eylül 2004'de belediyedeki görevinden ayrılarak yeni kurduğu mühendislik ve inşaat firmasının yöneticiliğini yapmaya başladı. Halen bu görevine devam eden Hüseyin Emanet evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mesleki Deneyimleri
Lafarge Ekmel Beton – Tesis Şefi - (İstanbul / Ayazağa) – 1994
Akın Mühendislik Ltd. Şti. – Şantiye Şefi - (İstanbul – Emlak Bank Sarıyer Konukevleri) – 1995-1996
Ekşioğulları İnşaat A.Ş – Teknik Ofis Sorumlusu – (İstanbul – İkitelli Başak Konutları – 1996
Kdz. Bölge K. lığı Onarım Des. K.lığı – Bina Yapım ve Onarım Amirliği – (Zonguldak-Ereğli) – 1997
Sistem İnşaat Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti. – Teknik Ofis Şefi – (İstanbul – Gebze – Altunizade Hilal Konutları – Huzur Gebze Konutları) – 1998-1999
Özertaş İnşaat Ltd. Şti. – Şantiye Şefi – (İSTANBUL – Heybeliada Deniz Lisesi Kamp İnşaatı) – 1999-2000
Karasu Belediyesi – Proje, İnşaat ve İmar işleri – (Sakarya – Karasu) – 2000-2004
Şafakarı İnşaat Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti. – Şirket Müd. (Sakarya-Karasu-Adapazarı) 2004

Yabancı Diller:
İngilizce (Konuşma iyi, Okuma iyi, Yazma İyi)

Katıldığı Kurslar:
İngilizce Hazırlık Kursu – İTÜ (Ekim 1994 – Haziran 1995)
AutoCAD İle çizim ve tasarım – DRAFT Mimarlık (Eylül 1995 – Aralık 1995)
PRİMAVERA ile iş programlama ve iş yönetimi – İTU (Ocak 1996 – Şubat 1996)
XSTEEL ile Çelik Proye Tasarımı- İMO Sakarya (Ocak 2007-Şubat 2007)
Gayrimenkul Değerlendirme Kursları- IMO Sakarya (Ocak 2008- Şubat 2008)
Siyaset Akademisi- AK Parti Sakarya (Mart 2010)
Enerji Kimlik Belgesi Kursu- İMO Sakarya (Mart 2011)

Meslek Odası ve Sivil Toplum Kuruluşları:
1- TMMOB’e bağlı İMO/Sakarya Şubesi. 45479 nolu üye.
2- Karasu Sanayi ve İş Adamları Derneği (KASİAD)
3- Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği (SMBD)

Ziya Cevherli

1960 yılında Hendek'te doğdu.

1980-1981 öğretim yılında Adapazarı İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne girdi.
1984-1985 öğretim yılında İlahiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1986 yılında Adapazarı İmam-Hatip Lisesi'ne meslek dersleri öğretmeni olarak atandı. 1987 yılında müdür yardımcılığına atandıktan sonra 1990 yılında müdür başyardımcısı oldu.

16 Nisan 1996 tarihinde aynı okulunda müdürlük görevine getirilmesinin ardından bu görevini 2 Eylül 2008 tarihine kadar sürdürdü.
2 Eylül 2008 tarihinde Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Ziya Cevherli, evli ve üç çocuk babasıdır.

Tuncay Karartı

Sakaryaspor Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul Maltepespor As Başkanlığı, Türkiye Wushu Federasyonu İcra Planlama ve Koordinasyon Kurulu üyeliği, Türkiye Voleybol Federasyonu Denetim Kurulu üyeliği yaptı. Halen Hasan Doğan ve sonrasında Mahmut Özgener Başkanlığı'nda kurulan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Mali İşlerden Sorumlu üyesidir.

Mahalli İdareler Derneği tarafından bastırılan “Belediye ve İl Özel İdarelerinin Hazine Taşınmazı Edinme Yolları” adıyla yayımlanmış tek ciltlik bir eseri de bulunmaktadır.
Evli ve üç çocuk babasıdır.

Ayşenur İslam

Doç. Dr. Ayşenur İslam, İstanbul Üsküdar'da doğdu. Orta ve lise tahsilinin bir bölümünü İstanbul'da (Kadıköy Maarif Koleji) yaptı. Liseyi TED Ankara Koleji'nde tamamladı.

Bir süre İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisi'nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi'nde yüksek lisans ve Gazi Üniversitesi'nde doktora yaptı.

Mezuniyetinden sonra sırasıyla Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti. Yunus Emre Enstitüsü'nün kuruluşunda ve yönetim kurulu'nda görev aldı. Doktor Bahadır Celal İslam ile evli olan Ayşenur İslam, iyi derece İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış on kitabı, elli kadar makalesi vardır.

Şengül Morgül

1969 Sakarya doğumlu olan Şengül Morgül, genç yaşta iş kadını oldu.
Halen işinin başında ve birçok çalışanı istihdam ediyor. 2001 yılında il kadın kolları kurucu başkanlığı yapan 2004 yılından bu yana il kadın kolları başkanlığı yapıyor. İki dönem bu görevi üstelenen Morgül büyük bir kitleyi yanına alarak partili bayanlara başkanlık yaptı.

Şaduman Koç

1972 yılında Akyazı Altındere'de doğdu. Memur bir babanın 8 çocuğundan biri olup ilk okulu Altındere'de, ortaöğretimini Akyazı'da tamamladı. Lise öğrenimini Edirne Öğretmen Okulu'nda yatılı olarak tamamlamış 1997 yılında ise burslu olarak okuduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1997 yılından beri Sakarya'da serbest avukatlık yapmakta olup birçok yardım kuruluşunda bir dönem aktif olarak görevlerde bulunmuş olmakla beraber hiçbir ücret talep etmeksizin özürlü, dul ve yetimlere gerek hukuk danışmanlığı gerekse davalarına girerek her türlü yardımda bulunmuş ve bulunmaktadır.

Meslek hayatının her döneminde ilkelerinden hiçbir şekilde ödün vermemiş her daim adalet için mücadele etmiş olmanın mutluluğu ile siyaset hayatına atılmaya karar vermiş ve bu kararını da ideallerini gerçekleştirebileceği tek partinin Adalet ve Kalkınma Partisi olduğuna karar vererek siyaset hayatına atılmaya karar vermiştir.

Ernur Toç

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı olan 29 yaşındaki Ernur Toç, en genç milletvekili adayı adayı oldu.

1982 yılında Sakarya'da doğan Toç, ilk, orta ve lise öğrenimimi Sakarya'da tamamladı. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği'nden mezun oldu. 2007 yılında Adapazarı Belediyesi'nde görev yapmaya başlayan Ernur Toç sırasıyla İhale Birimi, Avrupa Birliği Projeler Birimi, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde ve Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yaptı.

Adapazarı Kent Konseyi'nin kurulumunda aktif rol alarak Adapazarı Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Siyasete AK Parti'de başladı. İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Ernur Toç iyi derecede İngilizce ve az derecede Almanca biliyor.

Tahsin Kodalak

İlk ve orta öğrenimini Samsun'da yüksek öğrenimini İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde tamamladı.

İlk göreve 1976 yılında İstanbul Sarıyer'de başladı.

1980 yılında Alman ve Vatan Hastaneleri grubunda Hastane ve Sağlık İşletmeciliği Yöneticiliği görevinde bulundu. Bu grupta görev yaparken 1992 ara yerel seçimlerinde dönemin Refah Partisi İl Başkanı ve bugünkü Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle siyasi hayata atıldı.

2000 yılı Kasım ayında, Alman ve Vatan Hastaneleri grubundaki görevimden ayrılarak Ada Tıp Sağlık Grubu Hastaneleri'nin İcra Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğü'ne atandı.

10 yıldır Ada Tıp Sağlık grubunda (Sakarya) İcra Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür olarak görev yapıyor.

13 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]