AKM önünde o önergeye tepki için toplandılar

17 Kasım tarihinde cinsel istismar suçları ile ilgili meclise sunulan önergeye bir tepki de Sakarya Kadın Platformu'ndan geldi.

Aralarında CHP Milletvekili Engin Özkoç'un da bulunduğu topluluk AKM önünde toplanarak sloganlarla önergeyi protesto etti. Çocuk istismarı tartışma konusu değil, suçtur diyen Sakarya Kadın Platformu üyeleri konuşmalarına şu şekilde devam ettiler

"AKP, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin 17 Kasım'da gece yarısı Meclis'e bir önerge sundu. Bu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolu açılacak. Meclis'te AKP'li vekiller cocuğun istismarcısıyla evlenmesi durumunda istismarcının ceza lamması için yasa teklifleri hazırlarken Adalet Bakanlığı'nın paylaştığı adli yıl istatistikleri çocuğa yönelik cinsel istismarda korkutan tabloyu ortaya koydu. Bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yinelik cinsel istismar sayısı 16 bin 957 oldu. Yargıya taşınan istismar vakalarından 13 bin 968 mahkumiyet kararı çıktı. Türkiye by düzenlemeyi hayata geçirdiği anda çocuk cinsel eylemlilik rıza yaşında dünyanın en düşük yaşını belirlemiş olan tek ülte olacaktır. Böylesi bir durum çocuğun üstün yararının korunması ilkesine aykırıdır. Çocuğun insan hakları gerekenlerinin yerine getirilmesi ve k bu konuda elde edilen kazanımların kaybedilmesi anlamına gelecektir.

Sakarya'da da hepimizin basından takip ettiği çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar vakaları azımsanmayacak kadar fazladır. Biliyoruz ki bu vakalar buz dağının sadece görünen kısmıdır.
Doğuracağı insanlık dışı sonuçları şimdiden bilinen bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir

AKP, tecavüzcüleri aklayan yüz karası bu yasa müsveddesini geçirmede kararlı olduğu takdirde tüm kadınlar olarak tecavüzcüler ve tecavüzü aklayanlar hesap verene kadar direnişte olacağız.

Sakarya Kadın Platformu, "erkek kadın tüm kesimleri çocuklarımız ve geleceğimiz için bu insanlık suçuna sessiz kalmamaya davet ediyoruz" diyerek konuşmalarını sonlandırdılar.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]