Akdardağan'dan gençlere ''bakkal'' çağrısı

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, girişimcilerin artık işini kurmadan KOSGEB kredilerinden faydalanabildiğini hatırlatarak gençlere; ‘Sizde bakkal olabilirsiniz’ çağrısı yaptı.

Akdardağan, “Bakkallık kültürünü gelecek nesillere aktarmak için iş kuracak yâda işsiz olan gençlerimize çağrı yapıyoruz. Mesleki hafızamızı gelecek nesillere aktarmak adına, çırak-usta ilişkini kuvvetlendirmek adına bu mesleğin tercih edilmesi en büyük arzumuzdur. Bir kere daha hatırlatıyoruz; Bakkal ile müşteriler arasındaki bağ, sadece alan-satan ilişkisinden ibaret değildir. Onlar birer tanıdık, ahbap, dost yahut komşudur. Ticaret ahlakının başlangıç yeridir bakkal dükkânları. Ahilik kültürümüzün ilk mesleklerinden olan  “Satılan mal geri alınmaz” ya da “veresiye teklif etmeyiniz” gibi moda yazıları olmadığı bu dükkânlarda sabahların ilk selamının alındığı, geceleri de en son iyi geceler denilen yerlerdir. Böyle bir mesleğin mensubu olmak insana gurur verir. Yapılan araştırmalara göre; meslekler arasında son yılların en çok tercih edilen mesleği bakkallıktır. Mesleği gelecek kuşaklara aktarmak ise bizim asli görevimizdir. Günümüzdeki verilen hükümet teşvikleri, girişimcilik kursları, düşük faizli krediler, eğitim merkezleri, esnaf işsizlik fonu gibi çalışmalar mevcut iken gençlerimize bu mesleğe katılmalarını tavsiyesinde bulunuyoruz.” dedi.

Yeni yapılan düzenlemelere göre işletme kurmadan da KOSGEB kredilerinden alınabileceğine dikkat çeken Akdardağan, “Daha önceden KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartı yürürlükten kaldırılarak, girişimcilerin iş yerlerini açmadan önce KOSGEB'e kredi müracaatında bulunabilmelerinin önü açılmıştır. Gençlerimiz ticarete girmeleri konusunda biraz cesaretlenirse gerisi zaten gelir. Bizlerde mesleğimiz hakkında her türlü gelişmeleri yakından takip ederek, bu işi tercih edecek gençlerimize yol gösterebiliriz. Gençlerimiz yeter ki gelsinler bakkal olsunlar.” Diye konuştu.



7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]