Akçay Barajı'nda sona doğru

Akçay Barajı’nda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Bin metre rakımlı bölgede çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 75 metre yüksekliğe sahip olacak barajımızın gövdesi şuanda 30 metrede. Bunun yanında Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetimi merkezine bağlantıyı sağlayacak 47 kilometrelik hattın da son 8 kilometresindeyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’in de yer aldığı incelemede Başkan Toçoğlu, görevlilerden bilgiler aldı. Başkan Toçoğlu, Akçay Barajı’nda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

30 metre yükseklikte

Başkan Toçoğlu, “Bin metre rakımlı bölgede barajımızın gövdesi hızla yükseliyor. 75 metre yüksekliğe sahip olacak barajımızın gövdesi şuanda 30 metre yükseklikte. Bunun yanında Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetimi merkezine bağlantıyı sağlayacak 47 kilometrelik hattın da son 8 kilometresindeyiz. Aynı zamanda 47 kilometrelik isale hattının üzerine 3 yeni HES inşa edeceğiz.”

Tasarruf sağlanacak

“Büyükşehir Belediyesi olarak Akçay Barajı ile hem Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturuyoruz hem de şehrimizin enerji üretim kapasitesini arttırıyoruz. Hem içmesuyu kaynağı oluştururken hem de enerji üreteceğiz. HES’ler İkramiye, Hacımercan ve Hızırilyas bölgelerinde yer alacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla şehrimiz için toplamda 40 milyon metreküplük su potansiyeli oluşturmuş olacağız. Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz içmesuyundan tasarruf sağlayacağız.”

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]