Akademisyen Galip Çağ, CMSBL'nin konuğu oldu

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi düzenlediği konferans, panel ve diğer kültür sanat etkinlikleriyle adını yükseltmeye devam ediyor.

Her ay çıkarılan etkinlik takvimleriyle yalnızca okul öğrencilerini değil, misafir katılımcıları da programlara dâhil etmeyi amaçlayan okulun sıradaki misafiri: Galip Çağ idi.

Okulun konferans salonunda ağırlanan akademisyen "Uluslararası İlişkiler ve Tarih" konu başlığı altında anlattıklarıyla öğrencilerin zihin dünyalarında farklı izler bıraktı.  Akademik hayatlarında uluslararası ilişkiler bölümünü düşünen entelektüel adayları için, hadiselerin tarihsel temellendirmelerini sunan Galip Çağ, günümüz uluslarının güncel meselelerinin tarihle olan ilişkilerinden bahsetti. Galip Çağ, tarih ilminin bir disiplin olarak değil, ontolojik bir ilim olarak okunması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını tamamladı.  Program, öğrencilerin soruları ve kitapların imzalanmasıyla sonlandı. Akademisyen kimliğinin yanı sıra öykücü kimliği de bulunan Galip Çağ, önümüzdeki aylarda Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'ne tekrar geleceğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]