Aileler çocuk parklarına güvenlik kamerası istiyor

Türkiye Gazetesi ve TGRT Haber’in başlattığı 'Çocuk Parklarına Güvenlik Kamerası Konulsun' kampanyasına Sakaryalılardan da destek geldi. 

Sakarya'da yaşayan anne ve babalardan İHA, Türkiye Gazetesi ve TGRT Haber’in 'Çocuk Parklarına Güvenlik Kamerası Konulsun' kampanyasına destek geldi. Anne ve babalar, çocuklarının parklarda güvenle oynaması ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için güvenlik kamerası gibi tedbirlerin bir an önce alınmasını istedi. Çocuklar da parklara güvenle gelebilmek için güvenlik kameraları takılmasını istedi. 

"Güvenlik kameraları konularak çözüleceğini düşünüyorum" 

Çocuklarını hava alması için Kent Park'a getiren Özlem Yumak, "Çocuklarım eğlensin diye Kent Park'a getirdim. Her zaman güvenle çocuklarımı parka gönderemiyorum. Bazen kötü niyetli insanların burada gezindiğini görüyoruz. Yanında ben olmadan asla çocuğumu park gibi bir yere göndermem mümkün değil. Biz başındayken bile tedirgin bir şekilde duruyoruz. Çünkü çocuk gözünüzün önünden bir an bile uzaklaşsa kötü bir şeye maruz kalabileceğinden endişeleniyoruz. Bunun da en iyi yolunun belirli bölgelere güvenlik kameraları konularak çözüleceğini düşünüyorum. Bende bu çağrıya kulak vererek destekliyorum" derken, Yasemin Sezer ise, "Benimde 5 yaşında bir kızım var. Çocuk parklarına güvenlik kamerası takılsın çağrısına bende destek veriyorum. İlk başta da çocuk istismarlarına karşı da acil tedbir alınmasını istiyorum. Bütün anne ve babalardan bu çocuk parklarına güvenlik kamerası konulsun çağrısına destek vermesini istiyorum" şeklinde konuştu. 

"Hem avantaj ve güvenlidir" 

Hafta sonu çocuklarını parka getirdiğini belirten Yılmaz Kırbaç, "Belediyelerin özellikle son zamanlarda özellikle Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi ve Serdivan Belediyesi park anlamında yapmış olduğu çalışmalar için belediyelere teşekkür etmek istiyoruz. Çocukların ve ailelerin daha rahat akılda herhangi bir soru işaretleri kalmaması adına güvenli bir şekilde oynamaları, bizim ebeveynler olarak rahat hareket etmeler için güvenlik kameraları konulması hem avantaj ve güvenlidir" diye konuştu. 
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]