Ahmet Aya'dan kooperatif üyelerine ziyaret

APEK yönetim kurulu eski Başkanı Ahmet Aya, çiftçilerin desteğini almaya devam ediyor. Aya Pamukova İlçesi Çardak ve Fevziye köyündeki kooperatif üyelerini ziyarette bulundu.

SEÇİM İSTEDİLER

Gerçekleştirilen programa Pamukova Süt Birliği Başkanı Ayhan Köse, Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Özgür Aygün, Çardak ve Fevziye köyü muhtarı ve kooperatif üyeleri katıldı. Üyeler seçtikleri Aya'nın başkanlık görevinden alınmasına tepki gösterirken, seçim istedi.

OYUNUN PARÇASI OLDULAR

Aya, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yapmış olduğu çalışmalar ve yatırımlarla ilgili üyeleri bilgilendirdi. Ayrıca Aya, Şeker Kurulu tarafından kesilen 70 milyon para cezasına değinerek, "Ekim alanları sınırlaması Adapazarı Şeker Fabrikası'nın Kooperatif'ten Bank Asya'ya devredilmesine zemin hazırlamıştır. Şeker Kurulu'nun FETÖ ile bağlantısının olup olmadığının soruşturulması için Sakarya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunup ve ulusal kanallara beyanatlar verdikten sonra yönetici arkadaşlarım benim yanımda yer almaları gerekirken, bu oyunun bir parçası oldular ve benim başkanlığımda yönetime seçilen arkadaşlarımız ana sözleşmemizden doğan boşluktan istifade ettiler. Yapılan bu olay, başta hür iradeleri ile beni bu göreve getiren siz değerli çiftçilerimize, ortaklarımıza büyük bir saygısızlıktır" dedi.

BİZİ TEMSİL EDEMEZLER

Kooperatif üyeleri oylarıyla seçtikleri başkanlarının kapalı kapılar ardında görevden alınmasının kabul edilir bir durum olmadığını belirterek, "seçimle gelen ancak seçimle gider, üç kişinin oyuyla seçilen biri bizi asla temsil edemez" sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]