AGD Fidan Dikim Etkinliği gerçekleştirecek

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri fidan dikim etkinliği gerçekleştirecek.

Bu yıl ikincisini düzenledikleri “Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz De Bir Fidan Dikin” temalı etkinlik için AGD nin açıklaması şu şekilde


Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü münasebeti ile Anadolu Gençlik Derneği mensupları gençler olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ümmetin topyekûn omuz omuza savaştığı ve direnen son kalesi konumundaki bu toprakların müdafaası için Çanakkale cephesinde şehitlik makamına erişen 250 bin şehidimizi rahmetle anıyoruz.

Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan birer genç olmanın şuuruna sahibiz.

İnancımızdan ötürü tarihe ve çevreye olan duyarlılığımızı her şart ve zamanda ortaya koymaktayız. Çanakkale cephesindeki direniş ve toprak savunmasını salt manada bir savaşın parçası olarak görmüyoruz. Bu savunma bir inanç ve duruşun tezahürüdür. Emperyalizmin İslam Coğrafyasını işgal etme planlarına karşı kazanılan Çanakkale Zaferi biz gençlerin önünde duran ve tarih bilinci anlamında bizlerin farkındalığını artıran tarihi bir vakadır. Tarih direnip şehit düşenlere de dilenip zelil düşenlere de tanıktır.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Çanakkale Zaferinin toplumun hafızasından silinmemesi için her yıl anma ve anlama etkinlikleri düzenlemekte ve bizim gibi genç kardeşlerimizin tarih bilinci kazanması için gayret göstermekteyiz. İslam Peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in bir hadisinde aktarılan “Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur.” sözü tüm insanlık için anlaşılması gereken bir sözdür. Bu bağlamda Efendimiz (sav)’in sözünü düstur edinerek yola çıktık ve çevre duyarlılığı ile tarih bilincini ön plana çıkararak “Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz De Bir Fidan Dikin” temalı etkinliği gerçekleştireceğiz.

Türkiye’de bu yıl ikincisi olacak bu çalışmaya Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Ortaokullar Komisyonu olarak gençlerimizi, ailelerini ve tüm Sakaryalı hemşerilerimizi; 1 Nisan 2017 Cumartesi günü, saat 14.00’te Dağdibi mevkiinde gerçekleştireceğimiz bu etkinliğe davet ediyoruz.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]