Afrin şehidinin haberi Sakarya'yı da yaktı

Afrin’de yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu şehit olan İbrahim Imiş’in uzman çavuş adayı kardeşi Aykut Imiş, eğitim gördüğü Sakarya’dan askeri helikopterle ağabeyinin cenazesi için Afyonkarahisar’daki baba evine geldi.

Afrin’de şehit olan Uzman Jandarma İbrahim Imiş’in uzman çavuş adayı olan kardeşi Aykut Imiş, Sakarya'dan askeri helikopterle Afyonkarahisar’a getirildi. Şuhut ilçesindeki baba evine gelen Aykut Imiş, babası Ali Imiş ve annesi Şifa Imiş’e gözyaşları içinde sarıldı. Anne Şifa Imiş oğluna sarılarak, “Oğlum Allah seni bize bağışladı” diyerek feryat etti.

Şehidin eşi Yasemin Imış'ın, 4,5 aylık kızı Zümra ve 5 yaşındaki oğlu Kayra'yı kucağına alarak vedalaşması herkesi duygulandırdı.

Helallik alınırken şehidin babası Ali, annesi Şifa, Sakarya'da Uzman Çavuş eğitimi alan kardeşi Aykut Imış ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

"Sen benim kıymetlimdin. Yavruma doyamadım, o benim bir tanemdi." diyen anne Şifa'yı yakınları teselli etmeye çalıştı. Eşi Yasemin, "Sen hiçbir yere sığamazsın, buraya da sığamazsın. Çocuğumuz kocaman oldu. Beni de götür askerim benim." diyerek tabuta sarıldı.

Öğrenciler, dev Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." diye slogan attı.

Daha sonra, şehit asker için Büyük Cami'de tören düzenlendi. Caminin minaresine dev Türk bayrağı asıldı.

Imış'ın naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Şuhut Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]