Afrika sıcaklıkları geliyor!

Yapılan son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren yurdumuzun mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Ramazan ayı boyunca ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve zaman zaman normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları Ramazan ayının son günleri artmaya başlamış Bayram'da ise hava sıcaklığı ülke genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyretmiş ve sıcak hava halen etkili olmaya devam ediyor.

Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6 - 10 derece üzerinde gerçekleşeceği ve bazı il ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği tahmin ediliyor.

SakaryaRehberim.com'un Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edindiği bilgilere göre, Sakarya'da bugün en sıcak günlerden biri yaşanacak. Bugün en düşük 22 en yüksek 39(hissedilen 49 derece), Cumartesi günü en düşük 22 en yüksek 38, Pazar günü en düşük 21 en yüksek 40, Pazartesi günü en düşük 23 en yüksek 35 derece olması bekleniyor.

Uzmanlar güneş çarpmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]