Adil Öksüz'ün saatindeki ilginç detay

DARBE girişiminin kilit ismi olan ve hâlâ yakalanamayan Adil Öksüz’le ilgili süren soruşturma kapsamında, Ankara’ya kaç defa geldiği, kaldığı adresler tespit edilerek aramalar yapıldı.

Buna göre Öksüz’ün ‘34 SIR 49’ plakalı araçla, 2015 Aralık ayından 2016 Temmuz ayına kadar tam 12 defa Ankara’ya geldiği belirlendi. Yapılan görüntü incelemelerinde Adil Öksüz’ün bu seyahatlerinde, yanındaki kişinin görüntülenmemesi için aracın güneşliğini kapattığı da tespit edildi. Ancak eşi veya yanında görülmesinde sakınca görmediği kişiler için böyle bir önleme başvurmadığı saptandı. Öksüz’ün darbe toplantısının yapıldığı 13 Temmuz tarihinde ise Ankara’ya gelirken ‘34 SIR 49’ plakalı araç yerine başka bir araç kullandığı belirlendi. Soruşturma kapsamında Öksüz’ün Ankara’da kaldığı adreslere ilişkin baz incelemesi talimatı verildi.

Amblemli Saat Kullanıyormuş

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün ilginç bir kol saati kullandığı ortaya çıktı. Halen firari olan Öksüz’ün saatinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı amblemi olduğu ve serbest bırakılırken bu saat ile kemerinin kendisine teslim edilmeyerek adli emanete alındığı bildirildi. Adil Öksüz, 16 Temmuz günü sabah saatlerinde darbenin yönetildiği merkezlerden biri olan Akıncılar Hava Üssü’nde yakalanarak, Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Öksüz, 18 Temmuz tarihinde de hâkim kararıyla serbest bırakıldı. Bırakılırken de üzerindeki  ‘markası ZTE 4G LTE olan GPS yer koordinat belirleme cihazı’ dahil eşyaları kendisine teslim edildi. Öksüz, serbest kaldıktan sonra kayıplara karıştı.

 

Kaynak: Hürriyet

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]